Щастя на паличці: рецепти фруктових, вершкових і цукрових льодяників

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертиДень народження
Домашні льодяники набагато смачніше і корисніше куплених, адже ви завжди знаєте, що і в яких пропорціях ви туди додали. Пропонуємо рецепти звичайних льодяників, а також з фруктовим соком, з вершками і навіть корисних, з імбиром
Зберегти в кулінарну книгу

Фруктові льодяники

Складові:

  • Цукор – 4 ст. ложки
  • Сік будь ягоди або фрукта- 1 ст. ложка
  • Сік лимона – 1/4 ч.л. або 1-2 краплі оцту

Як приготувати фруктові льодяники

У каструлю з товстим дном без тефлонового покриття висипаємо цукор, додаємо сік і лимон. Варимо на середньому вогні хвилин 10, потім перевіряємо готовність сиропу: капаємо пару крапель сиропу в миску з холодною водою. Готовий сироп відразу застигне, якщо ні – варимо його ще. Заливаємо гарячий сироп по формам, вставляємо палички, і чекаємо повного охолодження. Можна поставити в холодильник на 10-15 хвилин.

ГОТУЄМО З НАМИ
Цукерки із сухофруктів з ананасом і горіхами

Вершкові льодяники

Складові:

  • 1 ст. цукру,
  • 40 г вершкового масла або 100 мл вершків
  • ваніль

Як приготувати вершкові льодяники

В ту ж каструлю викладаємо цукор, масло або вершки і ваніль. Включаємо мінімальний вогонь і варимо все до тих пір, поки маса не стане однорідною і кавового кольору. Виливаємо сироп в формочки і чекаємо, поки льодяники застигнуть.

Імбирні льодяники

Складові:

  • Цукор 1 стакан
  • Імбир мелений 5 г
  • Лимонний сік 1 ст.л.
  • Буряковий сік 1 ч.л.
  • Вода 4 ст.л.

Як приготувати корисні імбирні льодяники

Нагріваємо в сотейнику воду і всипаємо цукор. Кладемо імбир, вливаємо лимонний і буряковий сік. Карамелізуєм. Продовження рецепта читайте тут.

Карамельні льодяники

Найпростіший рецепт льодяників з цукру. Для карамельних льодяників вам знадобиться:

  • 250 г цукрового піску,
  • 100 г води,
  • 0,5 ч. л. лимонної кислоти,
  • пара крапель натурального ароматизатора

Як приготувати карамельні льодяники

У каструлі з товстим дном без тефлону змішуємо воду і цукровий пісок. Можна взяти звичайний цукор. Доводимо до кипіння на повільному вогні і перевіряємо на готовність. Додаємо харчовий ароматизатор, перемішуємо і варимо ще трохи. Перевіряємо на готовність – сироп повинен відразу застигнути в воді і стати дуже твердим. Додаємо лимонну кислоту, перемішуємо і розливаємо сироп по формах.

Секрети приготування смачних льодяників

  • форми для льодяників перед заливкою завжди змащуйте маслом, інакше цукерок не вийняти
  • якщо у вас немає форми, сироп можна розлити акуратними калюжами по папері для випічки і в кожну вкласти по паличці
  • замість стандартної форми для льодяників можна використовувати форми з-під магазинних цукерок
  • замість лимонного соку можна взяти оцет. Додавати кислоту потрібно обов’язково, інакше сироп не застигне
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Гарбузовий хліб
Випічка з горіхами
Горіховий пиріг – рецепти
Паляниця на Спас
Пісний пиріг з яблуками
Пиріг з яблуками від Ектора Хіменес-Браво
Кращі рецепти з яблуками на Яблучний Спас
Що приготувати на Яблучний Спас
Мафіни з чорницею
Що приготувати із черешні
Випічка з черешнею
Що приготувати на День матері
Десерт на День матері
Торт на День матері
Рецепт смачної пасхи

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці
рецепт постного пирога с яблоками, рецепт приготовления постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками, состав постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками
Пісний пиріг з яблуками