Штоллен: як приготувати вдома

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Німецька кухняРецепти на Новий рік 2019
Не знаєте, що приготувати на Різдво? Тоді ось вам рецепт штоллена. Німецький штоллен може зберігатися навіть кілька місяців і при цьому ставати тільки смачнішим!
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Молоко300 мл
Яйця3 шт.
Цукор200 г
Сіль12 г
Ванільний цукор2 г
Вершкове масло400 г
Дріжджі Духмяна Хата50-60 г
Борошно1 кг
Ром100 мл
Родзинки300 г
Мигдаль200 г
Цукати або сухофрукти300 г
Мелений імбир2 ч.л.
Цукрова пудра
Додати в список покупок

Як приготувати штоллен: рецепт покроково

  1. Родзинки замочуємо в ромі й залишаємо на 5-7 годин.
  2. Готуємо опару: молоко підігріваємо (воно повинно бути тепле, але не гаряче), додаємо 1 ст.л. цукру і перемішуємо. Додаємо легкі на підйом дріжджі “Духмяна Хата” 50-60 г, перемішуємо. Додаємо 200 г борошна і перемішуємо. Накриваємо серветкою і ставимо в тепле місце – опара повинна піднятися.
  3. Яйця збиваємо з цукром, сіллю і ванільним цукром. Додаємо опару, що вже підійшла.
  4. Додаємо 500 г борошна, перемішуємо, накриваємо серветкою і ставимо в тепле місце – тісто має піднятися.
  5. Додаємо 350 г м’якого (не розтопленого) масла і перемішуємо.
  6. Додаємо 200 г борошна, перемішуємо, накриваємо серветкою і ставимо в тепле місце – тісто має піднятися.
  7. Горіхи подрібнюємо.
  8. У тісто вмішуємо родзинки (разом з ромом), горіхи, цукати, сухофрукти, спеції. Якщо необхідно, додаємо борошно. Тісто не повинно прилипати до рук.
  9. Тісто ділимо на 2 частини, кожну розгортаємо в формі овалу. Відступивши близько 2 см вліво від середини, робимо поглиблення.
  10. Звертаємо штоллен.
  11. Деко застилаємо папером для випічки або трохи змащуємо маслом. Викладаємо штоллен.
  12. Накриваємо штоллен серветкою, даємо піднятися, після чого прибираємо серветку. Ставимо деко в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо протягом години. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою або зубочисткою (якщо шпажка суха, штоллен готовий).
  13. Розтоплюємо 50 г вершкового масла. Штоллен виймаємо з духовки і відразу змащуємо маслом. Рясно посипаємо цукровою пудрою.

 

Легкі на підйом дріжджі «Духмяна Хата» бажають Вам легкої випічки та веселих і смачних свят!

Читайте також: Іспанські булочки “ENSAIMADAS”

Поділитися рецептом
Спробуй ще
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
Гарбузовий хліб
Випічка з горіхами
Горіховий пиріг – рецепти
Паляниця на Спас
Пісний пиріг з яблуками
Пиріг з яблуками від Ектора Хіменес-Браво
Кращі рецепти з яблуками на Яблучний Спас
Що приготувати на Яблучний Спас
Мафіни з чорницею
Що приготувати із черешні
Випічка з черешнею
Що приготувати на День матері
Десерт на День матері
Торт на День матері


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці