Штоллен: як приготувати вдома

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Німецька кухняРецепти на Новий рік 2019
Не знаєте, що приготувати на Різдво? Тоді ось вам рецепт штоллена. Німецький штоллен може зберігатися навіть кілька місяців і при цьому ставати тільки смачнішим!
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Молоко300 мл
Яйця3 шт.
Цукор200 г
Ванільний цукор2 г
Вершкове масло400 г
Сухі дріжджі14 г
Борошно1 кг
Ром100 мл
Родзинки300 г
Мигдаль200 г
Цукати або сухофрукти300 г
Мелений імбир2 ч.л.
Цукрова пудра
Додати в список покупок

Як приготувати штоллен: рецепт покроково

  1. Родзинки замочуємо в ромі й залишаємо на 5-7 годин.
  2. Готуємо опару: молоко підігріваємо (воно повинно бути тепле, але не гаряче), додаємо 1 ст.л. цукру і перемішуємо. Додаємо дріжджі (сухі дріжджі можна замінити на 50-60 г сирих), перемішуємо. Додаємо 200 г борошна і перемішуємо. Накриваємо серветкою і ставимо в тепле місце – опара повинна піднятися.
  3. Яйця збиваємо з цукром і ванільним цукром. Додаємо опару, що вже підійшла.
  4. Додаємо 500 г борошна, перемішуємо, накриваємо серветкою і ставимо в тепле місце – тісто має піднятися.
  5. Додаємо 350 г м’якого (не розтопленого) масла і перемішуємо.
  6. Додаємо 200 г борошна, перемішуємо, накриваємо серветкою і ставимо в тепле місце – тісто має піднятися.
  7. Горіхи подрібнюємо.
  8. У тісто вмішуємо родзинки (разом з ромом), горіхи, цукати, сухофрукти, спеції. Якщо необхідно, додаємо борошно. Тісто не повинно прилипати до рук.
  9. Тісто ділимо на 2 частини, кожну розгортаємо в формі овалу. Відступивши близько 2 см вліво від середини, робимо поглиблення.
  10. Звертаємо штоллен.
  11. Деко застилаємо папером для випічки або трохи змащуємо маслом. Викладаємо штоллен.
  12. Накриваємо штоллен серветкою, даємо піднятися, після чого прибираємо серветку. Ставимо деко в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо протягом години. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою або зубочисткою (якщо шпажка суха, штоллен готовий).
  13. Розтоплюємо 50 г вершкового масла. Штоллен виймаємо з духовки і відразу змащуємо маслом. Рясно посипаємо цукровою пудрою.

Читайте також: Трюфельний торт від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Мафіни з чорницею
Що приготувати із черешні
Випічка з черешнею
Що приготувати на День матері
Десерт на День матері
Торт на День матері
Рецепт смачної пасхи
Швидка пасха
Пиріг на 8 березня
Випічка до Дня святого Валентина
Торт на День святого Валентина
Тістечка до Дня святого Валентина
Піца на День святого Валентина
Солодкі ліниві вареники з сиром
Імбирна випічка: 3 рецепти приготування

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік