Штоллен: як приготувати вдома

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Німецька кухняРецепти на Новий рік 2019
Не знаєте, що приготувати на Різдво? Тоді ось вам рецепт штоллена. Німецький штоллен може зберігатися навіть кілька місяців і при цьому ставати тільки смачнішим!
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Молоко300 мл
Яйця3 шт.
Цукор200 г
Ванільний цукор2 г
Вершкове масло400 г
Сухі дріжджі14 г
Борошно1 кг
Ром100 мл
Родзинки300 г
Мигдаль200 г
Цукати або сухофрукти300 г
Мелений імбир2 ч.л.
Цукрова пудра
Додати в список покупок

Як приготувати штоллен: рецепт покроково

  1. Родзинки замочуємо в ромі й залишаємо на 5-7 годин.
  2. Готуємо опару: молоко підігріваємо (воно повинно бути тепле, але не гаряче), додаємо 1 ст.л. цукру і перемішуємо. Додаємо дріжджі (сухі дріжджі можна замінити на 50-60 г сирих), перемішуємо. Додаємо 200 г борошна і перемішуємо. Накриваємо серветкою і ставимо в тепле місце – опара повинна піднятися.
  3. Яйця збиваємо з цукром і ванільним цукром. Додаємо опару, що вже підійшла.
  4. Додаємо 500 г борошна, перемішуємо, накриваємо серветкою і ставимо в тепле місце – тісто має піднятися.
  5. Додаємо 350 г м’якого (не розтопленого) масла і перемішуємо.
  6. Додаємо 200 г борошна, перемішуємо, накриваємо серветкою і ставимо в тепле місце – тісто має піднятися.
  7. Горіхи подрібнюємо.
  8. У тісто вмішуємо родзинки (разом з ромом), горіхи, цукати, сухофрукти, спеції. Якщо необхідно, додаємо борошно. Тісто не повинно прилипати до рук.
  9. Тісто ділимо на 2 частини, кожну розгортаємо в формі овалу. Відступивши близько 2 см вліво від середини, робимо поглиблення.
  10. Звертаємо штоллен.
  11. Деко застилаємо папером для випічки або трохи змащуємо маслом. Викладаємо штоллен.
  12. Накриваємо штоллен серветкою, даємо піднятися, після чого прибираємо серветку. Ставимо деко в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо протягом години. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою або зубочисткою (якщо шпажка суха, штоллен готовий).
  13. Розтоплюємо 50 г вершкового масла. Штоллен виймаємо з духовки і відразу змащуємо маслом. Рясно посипаємо цукровою пудрою.

Читайте також: Трюфельний торт від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Солодкі рулети в домашніх умовах
5 неймовірно смачних десертів з моркви
5 легендарних тортів зі згущеним молоком
Празький торт: кращі рецепти
Швидка шарлотка з яблуками та корицею
Шоколадний фондан
Кекси з родзинками: 3 простих рецепта
Торт Тірамісу із печива
Рулет з гарбузом
Печиво з родзинками
Гарбуз в духовці
Печиво: 5 домашніх рецептів
Торт Медовик: рецепт приготування
Сирне печиво
Гарбуз під молочним соусом

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею