Як приготувати
- Змішуємо легкі на підйом дріжджі «Духмяна Хата» з двома чайними ложками цукру, двома чайними ложками борошна і розводимо у теплому молоці.
- Залишаємо постояти в теплому місці 15 хвилин
- Потім просіюємо склянку борошна і змішуємо з цукром, що залишився. Додаємо щіпку солі – вона ніби збирає всі смаки до купи.
- В окремій мисці збиваємо яйце з рослинною олією і молоком, що залишилося. Рідку суміш виливаємо в опару і дерев’яною лопаткою перемішуємо м’яке, липке тісто. Зараз потрібно прикрити миску рушником і прибрати в тепле місце до збільшення тіста вдвічі (вистачає 20-30 хвилин).
- Коли опара піднялася, додаємо ще орієнтовно 50 г борошна і добре вимішуємо. Тісто буде трохи м’яким і трохи липким. Розділяємо його на 4 частини. Кожну частину скачати в кулю, прикриваємо рушником і прибираємо в тепле місце ще на 15-20 хвилин.
- Поки тісто підходить, розтопимо масло.
- Зараз будемо формувати булочки. Робочу поверхню і качалку трохи змастимо олією. Руками розминаємо кульку тіста, а потім розкачуємо дуже тонко! Змащуємо тісто вершковим маслом. На один край укладаємо начинку – яблука з корицею. Зверніть увагу: замість цукру в начинку додаю цукрову пудру.
- Робимо з тіста рулетик! Обережно загортаємо і трохи притискаємо. Далі переносимо рулет на змащене маслом деко. Скручуємо рулет в “равлика”. І знову дамо тісту трохи відпочити, у нього сьогодні відповідальний день. Зверху наші булочки також змащуємо розтопленим маслом.
- Випікати Енсаймадас потрібно при 190°С до рум’яної скоринки (близько 15-20 хвилин). Гарячі булки присипати цукровою пудрою.
Легкі на підйом дріжджі «Духмяна Хата» бажають Вам легкої випічки та веселих і смачних свят!