Торт Наполеон

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертиДень народження
Неймовірно смачний, святковий і гарний торт Наполеон! Незважаючи на те, що здається, ніби цей торт складний, готується він легко — досить знати парочку секретів
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Тісто для торта Наполеон
Борошно750 г
Вершкове масло або маргарин600 г
Яйця2 шт
Сіль1 ч.л.
Оцет 5-7%1,5 ст.л.
Вода220 мл
Крем для торта Наполеон
Молоко1 л
Цукор300 г
Яйця4 шт
Борошно120 г
Масло320 г
Ванільний цукор10 г
Цукрова пудра3 ст.л.
Додати в список покупок

Покроковий рецепт приготування торта Наполеон

Крок 1

Готуємо листкове тісто за швидким та простим рецептом: в мірну кружку розбиваємо 2 яйця, додаємо ложку солі, оцет і перемішуємо. Має вийти 375 мл рідини. Ставимо її в холодильник.

Крок 2

Висипаємо на стіл просіяне борошно. Натираємо на крупній тертці туди масло або маргарин, весь час занурюючи його в борошно. Перемішуємо все.

ГОТУЄМО З НАМИ
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)

Крок 3

Збираємо масло в борошні гіркою і робимо всередині поглиблення. Наливаємо туди рідку частину і швидко формуємо листкове тісто, але не звичайним способом: тісто не можна місити. Акуратно піднімаємо тісто з різних сторін до середини, складаємо шарами і притискаємо.

Крок 4

Формуємо з тіста прямокутник, кладемо в целофановий пакет і відправляємо мінімум на 2 години в холодильник, а краще – на 10-12 годин. Листкове тісто для торта Наполеон готово!

Таке тісто можна зберігати в холодильнику кілька днів, а в морозильнику кілька місяців. Розморожувати листкове тісто краще в холодильнику.

Крок 5

Готуємо заварний крем: каструлю ополіскуємо холодною водою, наливаємо туди 1 літр молока і 320 грамів цукру. Ставимо каструлю на великий вогонь і весь час перемішуємо до повного розчинення цукру. Як тільки цукор розчиниться, зменшуємо вогонь до середнього і залишаємо молоко нагріватися.

В окрему миску розбиваємо 4 яйця, додаємо 120 грамів борошна і перемішуємо міксером (не збиваємо!) До однорідної консистенції.

Крок 6

Вливаємо в суміш два ополоника гарячого молока з цукром, перемішуємо, додаємо ще 2 ополоника молока, перемішуємо і повертаємо отриману суміш в каструлю. Ставимо каструлю на вогонь і весь час перемішуємо вінчиком. Варимо крем до загустіння.

Крок 7

Знімаємо крем з вогню, додаємо 20 грамів вершкового масла, перемішуємо, переливаємо крем в миску, накриваємо харчовою плівкою і чекаємо, поки крем охолоне до кімнатної температури.

Крок 8

Випікаємо коржі для торта Наполеон: тісто з холодильника ділимо на 3 нерівні частини: дві однакові побільше і одну поменше. Ми будемо випікати два коржі розміром 40X60 сантиметрів, а після випічки розділимо їх навпіл. Ще один корж меншого розміру залишаємо для посипання.

Якщо розмір вашого листа 30х40 сантиметрів, то, відповідно, потрібно спекти 4 коржі для торта

Крок 9

Присипаємо стіл борошном і кладемо туди шматок тіста. Розкачуємо його в пласт товщиною 3-4 мм. Деко протираємо вологою серветкою і за допомогою качалки викладаємо на нього розкачане тісто. За допомогою ножа робимо маленькі надрізи. Краї злегка притискаємо, а надлишки тіста обрізаємо і додаємо до тієї частини тіста, з якої будемо випікати корж для посипання торта Наполеон.

Крок 10

Відправляємо деко в розігріту до 220 ° духовку на 20 хвилин. Готовність коржа можна перевірити, піднявши його – якщо він не прогинається, значить готовий. Виймаємо коржі з духовки і викладаємо на дерев’яну дошку. Даємо охолонути. Корж для посипання випікаємо на кілька хвилин довше.

Крок 11

Готуємо масляний заварний крем для торта Наполеон: в миску міксера кладемо 300 грамів м’якого вершкового масла і збиваємо. Потроху додаємо заварний крем, кожен раз збиваючи масляної крем в щільну масу. У процесі збивання додаємо 10-15 грамів ванільного цукру і один раз знімаємо крем зі стінок міксера. Коли крем стане пишним, він готовий.

Крок 12

Збираємо торт Наполеон: розрізаємо коржі навпіл, таким чином, щоб вийшло 4 коржа розміром 30х40 сантиметрів. Кладемо один корж на дошку, викладаємо на нього четверту частину підготовленого крему, розрівнюємо. Кладемо другий корж гладкою стороною вгору, змащуємо його четвертою частиною крему і так далі.

Останній, четвертий корж кладемо гладкою стороною вгору і змащуємо боки та верх торта кремом.

Крок 13

Готуємо присипку: корж для посипання подрібнюємо в крихту, додаємо до нього столову ложку ванільною цукрової пудри, перемішуємо і обсипаємо боки і верх торта підготовленої крихтою.

Торт Наполеон готовий, приємного апетиту!

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Горіховий пиріг – рецепти
Паляниця на Спас
Пісний пиріг з яблуками
Пиріг з яблуками від Ектора Хіменес-Браво
Кращі рецепти з яблуками на Яблучний Спас
Що приготувати на Яблучний Спас
Мафіни з чорницею
Що приготувати із черешні
Випічка з черешнею
Що приготувати на День матері
Десерт на День матері
Торт на День матері
Рецепт смачної пасхи
Швидка пасха
Пиріг на 8 березня

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці
рецепт постного пирога с яблоками, рецепт приготовления постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками, состав постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками
Пісний пиріг з яблуками