Рецепти десертів на католицьке Різдво

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертыКатолическое Рождество 2018
Ділимося рецептами десертів, які готують 25 грудня. Саме цього дня святкуємо католицьке Різдво
Зберегти в кулінарну книгу

Імбирне печиво

Інгредієнти:

  • борошно – 350 г;
  • цукор – 100 г;
  • вершкове масло – 100 г;
  • зацукрований імбир – 50 г;
  • мелений імбир – 1 ч. л.;
  • кориця – 1 ч. л.;
  • мед – 3 ч. л.;
  • апельсиновий сік – 50 мл;
  • яйце – 1 шт.;
  • розпушувач – 1 ч. л.

 

Спосіб приготування

Імбир подрібнюємо в кашоподібну масу. Для тіста: збиваємо апельсиновий сік, цукор, мед і яйце, додаємо до цієї маси подрібнений імбир і всі інші інгредієнти. Замішуємо. З тіста формуємо кулю і відправляємо його на півгодини/годину в холодильник. Розкачуємо тісто завтовшки 3-4 мм. Фігурними виїмками для тіста вирізаємо печиво та відправляємо його в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 5 хвилин.

Рулет з маком

Інгредієнти:

  • молоко – 500 мл;
  • маргарин – 250 г;
  • цукор – 400 г;
  • мак – 200 г;
  • дріжджі сухі – 15 г;
  • олія рослинна – 2 ст. л.;
  • яйця – 3 шт.;
  • борошно.

 

Спосіб приготування

Готуємо дріжджове тісто: підігріваємо молоко, розтоплюємо в ньому маргарин, додаємо рослинну олію, сіль і два яйця, збиті з 200 г цукру. Продовження рецепта читайте тут.

Штоллен

Інгредієнти:

  • молоко – 300 мл;
  • яйця – 3 шт.;
  • цукор – 200 г;
  • ванільний цукор – 2 ч. л.;
  • ром – 100 мл;
  • родзинки – 300 г;
  • мигдаль – 200 г;
  • цукати – 300 г;
  • цукрова пудра – за смаком.

 

Спосіб приготування

Родзинки замочуємо в ромі та залишаємо на 5-7 годин. Готуємо опару: молоко підігріваємо (воно повинно бути тепле, а не гаряче), додаємо 1 ст. л. цукру та перемішуємо. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.

Різдвяні пряники

Інгредієнти:

  • пшеничне борошно — 360 г;
  • цукор — 150 г;
  • вода — 75 мл;
  • лимонна кислота — 1 г;
  • вершкове масло — 50 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • коньяк — 20-30 мл;
  • розпушувач — 3 г;
  • сухі духи (прянощі) — 10 г.

 

Спосіб приготування

Цукор заливаємо гарячою водою і ставимо на слабкий вогонь. Доводимо до кипіння і додаємо лимонну кислоту. Продовження рецепта читайте тут.

ГОТУЄМО З НАМИ
Католицьке Різдво: що приготувати

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Бюджетна паска на смальці
Дарницька паска на згущеному молоці
Грузинська паска
Паска, що довго не черствіє
Апельсинова паска від Михальченко Марії
Паска з нутеллою від Лізи Глинської
Бабусина паска від Лізи Глинської
Закарпатська паска від Лілії Цвіт
Сирна паска на заварному кремі від Марії Михальченко
Італійська паска панеттоне від Євгена Клопотенка
Сирна паска від Ярославського Володимира
Шоколадна паска з цукатами від Євгена Клопотенка
Домашня паска: класичний рецепт від Євгена Клопотенка
Веганська паска без глютену
Паска з цукатами


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці