Імбирне печиво
Інгредієнти:
- борошно – 350 г;
- цукор – 100 г;
- вершкове масло – 100 г;
- зацукрований імбир – 50 г;
- мелений імбир – 1 ч. л.;
- кориця – 1 ч. л.;
- мед – 3 ч. л.;
- апельсиновий сік – 50 мл;
- яйце – 1 шт.;
- розпушувач – 1 ч. л.
Спосіб приготування
Імбир подрібнюємо в кашоподібну масу. Для тіста: збиваємо апельсиновий сік, цукор, мед і яйце, додаємо до цієї маси подрібнений імбир і всі інші інгредієнти. Замішуємо. З тіста формуємо кулю і відправляємо його на півгодини/годину в холодильник. Розкачуємо тісто завтовшки 3-4 мм. Фігурними виїмками для тіста вирізаємо печиво та відправляємо його в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 5 хвилин.
Рулет з маком
Інгредієнти:
- молоко – 500 мл;
- маргарин – 250 г;
- цукор – 400 г;
- мак – 200 г;
- дріжджі сухі – 15 г;
- олія рослинна – 2 ст. л.;
- яйця – 3 шт.;
- борошно.
Спосіб приготування
Готуємо дріжджове тісто: підігріваємо молоко, розтоплюємо в ньому маргарин, додаємо рослинну олію, сіль і два яйця, збиті з 200 г цукру. Продовження рецепта читайте тут.
Штоллен
Інгредієнти:
- молоко – 300 мл;
- яйця – 3 шт.;
- цукор – 200 г;
- ванільний цукор – 2 ч. л.;
- ром – 100 мл;
- родзинки – 300 г;
- мигдаль – 200 г;
- цукати – 300 г;
- цукрова пудра – за смаком.
Спосіб приготування
Родзинки замочуємо в ромі та залишаємо на 5-7 годин. Готуємо опару: молоко підігріваємо (воно повинно бути тепле, а не гаряче), додаємо 1 ст. л. цукру та перемішуємо. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.
Різдвяні пряники
Інгредієнти:
- пшеничне борошно — 360 г;
- цукор — 150 г;
- вода — 75 мл;
- лимонна кислота — 1 г;
- вершкове масло — 50 г;
- яйця — 2 шт.;
- коньяк — 20-30 мл;
- розпушувач — 3 г;
- сухі духи (прянощі) — 10 г.
Спосіб приготування
Цукор заливаємо гарячою водою і ставимо на слабкий вогонь. Доводимо до кипіння і додаємо лимонну кислоту. Продовження рецепта читайте тут.