Салат Цезар
Інгредієнти:
- куряча грудинка – 120 г;
- помідори чері – 30 г;
- салат (айсберг і ромен) – 80 г;
- пармезан – 20 г;
- анчоуси в олії – 3 шт.;
- лимон – 50 г;
- часник – 10 г.
Спосіб приготування
Курячу грудинку маринуємо в суміші із лимонного соку, дрібно порізаного часнику, солі, перцю і готуємо в духовці. Готове філе охолоджуємо та нарізаємо тонкими довгими скибочками. Часник, жовток, анчоуси, сир (частину), оливкову олію і Вустерський соус перемішуємо вінчиком до отримання однорідної маси. Продовження рецепта читайте тут.
М’ясне карпаччо з винним соусом
Інгредієнти:
- м’ясо для карпаччо — 1,2 кг;
- цибуля ріпчаста — 1-2 шт.
- каперси — 2-3 ч. л.;
- оливкова олія — ½ склянки;
- цибуля-скорода — 3 ч. л.;
- винний оцет — 2 ст. л.;
- сіль, перець – за смаком;
- цедра лимона.
Спосіб приготування
Нарізаємо м’ясо вздовж волокон довгастими шматочками та відбиваємо так, щоб воно злегка просвічувало. Викладаємо його на блюдо і, накривши кришкою або поліетиленом, ставимо в холодильник. Цибулю і часник обполіскуємо та дрібно нарізаємо, каперси обсушуємо. Часник змішуємо з оливковою олією. М’ясо за годину до подачі до столу приправляем сіллю і перцем, поливаємо олією з часником, прикрашаємо цибулею і лимонною цедрою.
Для більш пікантного смаку карпаччо перед подачею можна полити винним оцтом.
Запечена картопля з грибами
Інгредієнти:
- гриби гливи – 100 г;
- вершкове масло – 70 г ;
- цибуля – 50 г;
- картопля – 6 шт.;
- часник – 1 зубчик;
- сіль – за смаком;
- перець – за смаком;
- розмарин – за смаком.
Спосіб приготування
Картоплю розрізаємо вздовж на дві частини. Кожну частину нарізаємо впоперек, притримуємо пальцями, щоб вона не розпалася. Викладаємо картоплю у форму на пергамент, змащуємо вершковим маслом. Солимо, перчимо та додаємо розмарин. Зубчик часнику розчавлюємо плоскою частиною ножа та кладемо до картоплі. Продовження рецепта читайте тут.