М’ясо по-французьки з ананасами
Інгредієнти:
- куряче філе — 4 шт.;
- цибуля ріпчаста — 2 шт.;
- майонез — 250 г;
- олія рослинна — 2 ст. л.;
- сир (твердий) — 300 г ;
- ананаси — 150 г;
- оцет – за смаком;
- сіль і перець – за смаком.
Спосіб приготування
Куряче філе розрізаємо (уздовж) на дві частини та злегка відбиваємо (курятина не повинна втратити форму!), посипаємо сіллю і перцем. Цибулю (вона повинна бути соковитою) очищуємо та нарізаємо кільцями. Потім кільця цибулі маринуємо: кладемо їх у тарілку середньої глибини та заливаємо невеликою кількістю оцту (яблучним або виноградним) і такою ж кількістю води. Залишаємо цибулю на 10-15 хвилин. Деко змащуємо рослинною олією, викладаємо на нього м’ясо, зверху на м’ясо — мариновану цибулю, майонез, ананаси або печериці, а потім посипаємо все натертим на крупну тертку сиром. Відправляємо м’ясо запікатися у духовку (15-20 хвилин), розігріту до 160 ° C.
Млинці з куркою та перцем, запечені в духовці
Інгредієнти:
- томати консервовані – 300 г;
- куряче філе – 300 г;
- сир твердий – 100 г;
- крохмаль – 50 г;
- болгарський перець – 2 шт.;
- часник – 1 зубчик;
- борошно – 1 ст. л.
Спосіб приготування
Болгарський перець очищуємо від насіння і нарізаємо соломкою. Цибулю і часник дрібно нарізаємо. Обсмажуємо овочі та часник на суміші рослинної та оливкової олій. Зменшуємо вогонь і томимо овочі на середньому вогні 5 хвилин. Додаємо нарізану кубиками курячу грудку та томати. Тушкуємо 15 хвилин. Продовження рецепта читайте тут.
Жульєн з куркою
Інгредієнти:
- куряче філе – 500 г;
- печериці – 300 г;
- цибуля – 200 г;
- твердий сир – 200 г;
- вершки – 300 мл.
Спосіб приготування
Куряче філе відварюємо та дрібно нарізаємо, також нарізаємо цибулю і гриби. Обсмажуємо цибулю і гриби на олії до тих пір, поки не википить вся рідина. Щоб дізнатися рецепт жульєну повністю, читайте тут.
ГОТУЄМО З НАМИ
Що приготувати із курки на Новий рік — 5 рецептів