Як приготувати смачні млинці

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
«Масляна йде, млинці та мед несе» — говорить народна мудрість. Тому не спекти на Масляну млинців — те ж, що зустріти Новий рік без ялинки! Щоб цього не сталося, Smachno.ua підготував добірку найсмачніших рецептів млинців, які зроблять свято незабутнім
Зберегти в кулінарну книгу

Млинці на дріжджах

Інгредієнти:

  • Борошно — 5 склянок
  • Молоко — 5 склянок
  • Цукор — 2 ст. л.
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Дріжджі — 50 г
  • Жир —200 г
  • Шпик — 20 г
  • Яйця — 3-4 шт.

 

Спосіб приготування

Розводимо дріжджі в двох склянках теплого молока та всипаємо три склянки борошна. Тісто добре перемішуємо та кладемо в тепле місце на 30-40 хвилин, щоб воно збільшилося удвічі. У готову опару кладемо цукор, сіль, розтерті яєчні жовтки, жир. Все перемішуємо, додаємо борошно, що залишилося, вимішуємо до еластичного стану та розводимо теплим молоком.

Перемішуємо тісто та даємо йому знову піднятися. Після цього кладемо в тісто збиті в міцну піну білки та залишаємо на 15-20 хвилин, щоб воно піднялося. Як тільки тісто підніметься, приступаємо до випічки млинців. Для цього розігріваємо пательню, змащуємо її жиром, наливаємо тісто й обсмажуємо з двох сторін.

Млинці звичайні

Інгредієнти:

  • Борошно — 1 склянка
  • Молоко — 330 мл
  • Яйця — 2 шт.
  • Сіль — 0,5 ч. л.
  • Масло вершкове — 2 ст. л.
  • Ванільный екстракт — за смаком
  • Рослинна олія — за смаком

 

Спосіб приготування

Просіваємо борошно та робимо з нього гірку з поглибленням зверху. В окремому посуді розводимо молоко, сіль і цукор. Додаємо збиті яйця і кілька крапель ванільного екстракту. Вливаємо суміш у борошно і вінчиком збиваємо до кремоподібного стану. Додаємо розтоплене вершкове масло та ставимо на годину в холодильник.

У пательні розігріваємо олію. Наливаємо в олію тісто, розподіляємо по всій поверхні пательні й обсмажуємо млинці з двох сторін до золотистого кольору.

Млинці з волоськими горіхами

Інгредієнти:

  • Сир кремовий — 1/3 склянки
  • Сир «Рікотта» — 3/4 склянки
  • Шоколадна стружка (солодка) — 2/3 склянки
  • Цедра апельсина (терта) — 2 ст. л.
  • Горіхи волоські (подрібнені) — 1/2 склянки
  • Млинці — 6 шт.

 

Спосіб приготування

Збиваємо кремовий сир протягом 2 хвилин. Потім додаємо сир «Рікотта», шоколадну стружку та цедру.

Викладаємо по ложці отриманої суміші на кожен млинець, складаємо його вчетверо, посипаємо волоськими горіхами та запікаємо в духовці 5 хвилин.

Подаємо гарячими.

Млинці з грушами та шоколадним соусом

Інгредієнти:

  • Млинці — 5 шт.
  • Малинове варення — 120 мл
  • Груші свіжі — 6 шт.
  • Шоколад (напівсолодкий)
  • Вершки жирні — 0,5 склянки

 

Спосіб приготування

У каструлі з подвійним дном нагріваємо шоколад і вершки до отримання однорідної маси. Груші очищуємо від шкірки, серцевини та подрібнюємо.

Млинці змащуємо шаром варення, потім робимо шар із груш і загортаємо у вигляді трубочки.

Поливаємо млинці шоколадним соусом і подаємо.

Млинці з морозивом, мигдалем і полуницею

Інгредієнти:

  • Млинці — 6 шт.
  • Морозиво (будь-яке) — 1 склянка
  • Полуниця (с/м) — 180 г
  • Мигдаль (подрібнений) — 0,5 склянки
  • Цукор — за смаком
  • Цукрова пудра — за смаком

 

Спосіб приготування

Полуницю нарізаємо невеликими шматочками та проварюємо з цукром 10 хвилин. Охолоджуємо.

На кожен млинець викладаємо шар морозива, посипаємо його мигдалем, а зверху кладемо шар із полуниці (без сиропу).

Загортаємо кожен млинець трубочкою, поливаємо полуничним сиропом, посипаємо цукровою пудрою (трохи) і подаємо.

Млинці з персиками та ромом

Інгредієнти:

  • Персики (консервировані половинками) — 800 мл
  • Лимонна цедра (терта) — 1 ст. л.
  • Масло вершкове — 1/3 склянки
  • Млинці — 6 шт.
  • Цукор — 2 ст. л.
  • Ром темний — 60 мл
  • Лікер апельсиновий — 60 мл
  • Сіль — за смаком

 

Спосіб приготування

Відкладаємо половину персиків. Робимо пюре із решти персиків (сік не зливаємо), додаємо лимонну цедру, олію, ром, цукор і трохи солі.

Виливаємо отриману суміш на пательню і тушкуємо протягом декількох хвилин. Млинці складаємо вчетверо і викладаємо на пательню. На кожен млинець кладемо шматочок персика.

У каструлі нагріваємо лікер (кілька секунд), поливаємо ним млинці, підпалюємо та подаємо.

Млинці з начинкою із грибного фаршу

Інгредієнти:

  • Млинці — 4 шт.
  • Печериці — 100 г
  • Цибуля ріпчаста — 30 г
  • Помідор — 30 г
  • Олія рослинна — за смаком
  • Сіль — за смаком

 

Спосіб приготування

Цибулю дрібно нарізаємо й обсмажуємо на рослинній олії до м’якості. Додаємо дрібно нарізані гриби, сіль, дрібно нарізаний помідор і тушкуємо до готовності.

Викладаємо по ложці начинки на кожен млинець, загортаємо трубочкою і обсмажуємо на рослинній олії до рум’яної скоринки.

Подаємо гарячими.

Млинці з цвітною капустою

Інгредієнти:

  • Млинці — 6 шт.
  • Цвітна капуста — 1,5 склянки
  • Масло вершкове — 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Борошно — 2 ст. л.
  • Молоко (нежирне) — 1 склянка
  • Сир Чеддер — 1/2 склянки
  • Сіль — за смаком
  • Перець — за смаком

 

Спосіб приготування

Розігріваємо до максимуму духовку. На деко викладаємо млинці, зверху кладемо бланшировану капусту та загортаємо трубочкою.

У пательні розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо в ньому дрібно нарізану цибулю. Всипаємо борошно і, помішуючи, готуємо ще 2 хвилини. Робимо помірний вогонь і вливаємо молоко.

Не перестаючи помішувати, готуємо до тих пір, поки соус не загусне. Додаємо спеції, сир. Коли сир розплавиться, поливаємо соусом кожен млинець і випікаємо в духовці 2-3 хвилини.

Подаємо гарячими.

ГОТУЄМО З НАМИ
3 рецепти млинців, які виходять з першого разу

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Сніданок на День матері
Страви на День матері
Рецепти шашлику
Страви на вогнищі
Що приготувати на Пасху
Імператорська пасха
Католицькі великодні страви
Рецепти на Песах
Що приготувати з маци
Страви на Песах
Страви з маци
Вечеря на 8 березня
Що приготувати пісне
Пісні салати
Пісні святкові страви

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік