Як приготувати тісто для млинців на молоці
- Розводимо дріжджі в двох склянках теплого молока та всипаємо три склянки борошна.
- Тісто добре перемішуємо та кладемо в тепле місце на 30-40 хвилин, щоб воно збільшилося удвічі.
- У готову опару кладемо цукор, сіль, розтерті яєчні жовтки, жир. Все перемішуємо, додаємо борошно, що залишилося, вимішуємо до еластичного стану та розводимо теплим молоком.
- Тісто, що піднялося, перемішуємо та даємо йому знову піднятися. Після цього кладемо в тісто збиті в міцну піну білки та залишаємо на 15-20 хвилин, щоб воно піднялося.
- Як тільки тісто підніметься, починаємо смажити млинці. Для цього розігріваємо пательню, змащуємо її жиром, наливаємо тісто й обсмажуємо з двох сторін. Млинці готові.
Готові млинці викладаємо на тарілку та подаємо зі сметаною.