Як варити класичний глінтвейн
1. Змішуємо в каструлі спеції і додаємо воду. Доводимо до кипіння, знімаємо з вогню і залишаємо на 10 хвилин.
Для приготування глінтвейну добре підходять червоні столові, сухі, солодкі і напівсолодкі вина: Мерло, Каберне, Кагор, Кіндзмарауллі, Хванчкара. Якщо ви робите глінтвейн на білому вині, додайте більше цукру
3. Проціджємо відвар через сито або марлю, виливаємо його в каструлю, додаємо вино і цукор. Нагріваємо суміш на повільному вогні, не доводячи до кипіння.
4. Знімаємо напій з вогню як тільки з’явиться пара та перші бульбашки. Накриваємо кришкою і залишаємо на 5-10 хвилин.
Глінтвейн подаємо гарячим у високих керамічних чашках або келихах з товстим склом.