Полуничний лікер Ксу Ксу

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
НапоїДень народження
Полуничний лікер Ксу Ксу (XuXu) з'явився не так вже давно, в 1997 році, але вже встиг завоювати велику популярність серед солодких алкогольних напоїв. Лікер має насичений, солодкий, неймовірно приємний смак і аромат, а алкоголь практично не відчувається. Він ідеально підійде для вечірок, дружніх посиденьок і дівич-вечорів!
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Полуниця500 г
Водка500 мл
Цукор200 г
Відстояна вода200 мл
Лимон1 шт
Додати в список покупок

ГОТУЄМО З НАМИ
Бейліз: рецепт ірландського лікеру

Як приготувати полуничний лікер Ксу Ксу

  1. Промиваємо полуницю, видаляємо плодоніжки і розрізаємо навпіл (великі ягоди можна розрізати і на 4 частини).
  2. Засипаємо полуницю в літрову банку, заливаємо її горілкою – дуже важливо, щоб при цьому ягоди були покриті нею. Додаємо в настій сік ½ лимона, таким чином напій збагатиться приємною кислинкою.
  3. Відправляємо банку на 7-10 днів на підвіконня (добре, якщо на настій буде потрапляти сонце). Після чого настій акуратно проціджуємо через марлю, не віджимаючи полуницю, додаємо цукор в банку з ягодами.
  4. Настій закупорюємо і відставляємо на час в сторону.
  5. Банку з цукром і полуницею струшуємо кілька разів і залишаємо на 2-3 дні, цукор повинен повністю розчинитися. Сироп зливаємо в окрему ємність, додаємо в банку воду – 200 мл, перемішуємо і знову зливаємо залишки сиропу.
  6. Полуничний настій змішуємо з сиропом, переливаємо в банку і знову на 3-5 днів залишаємо настоюватися.

Полуничний лікер за цей час стане світлішим і його необхідно буде відфільтрувати – в результаті вийде лікер красивого «полуничного» кольору, а його міцність не буде перевищувати 15%.

ГОТУЄМО З НАМИ
Полуничний мохіто (фоторецепт)

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Кава з вишнею
Квас з порічок
ТОП-3 рецепти холодної кави
ТОП-3 рецепти холодного чаю
Освіжаючий безалкогольний мохіто
Холодна кава гляссе
Вишнівка: простий рецепт вишневого лікеру
Лимонад з м’ятою
Полунична маргарита (фоторецепт)
Полуничний смузі
Полуничний мохіто (фоторецепт)
Шампанське із квітів бузини
Яблучний глінтвейн
Домашня хріновуха
Медовуха (фоторецепт)
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
кофе с вишней, кофе с вишней рецепт, как приготовить кофе с вишней, рецепт приготовления кофе с вишней, состав кофе с вишней
Кава з вишнею
рецепт с фото джема из красной смородины, рецепт приготовления джема из красной смородины с фото, как приготовить джем из красной смородины рецепт с фото
Джем з порічки (фото)