Полуничний лікер Ксу Ксу

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
НапоїДень народження
Полуничний лікер Ксу Ксу (XuXu) з'явився не так вже давно, в 1997 році, але вже встиг завоювати велику популярність серед солодких алкогольних напоїв. Лікер має насичений, солодкий, неймовірно приємний смак і аромат, а алкоголь практично не відчувається. Він ідеально підійде для вечірок, дружніх посиденьок і дівич-вечорів!
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Полуниця500 г
Водка500 мл
Цукор200 г
Відстояна вода200 мл
Лимон1 шт
Додати в список покупок

ГОТУЄМО З НАМИ
Бейліз: рецепт ірландського лікеру

Як приготувати полуничний лікер Ксу Ксу

  1. Промиваємо полуницю, видаляємо плодоніжки і розрізаємо навпіл (великі ягоди можна розрізати і на 4 частини).
  2. Засипаємо полуницю в літрову банку, заливаємо її горілкою – дуже важливо, щоб при цьому ягоди були покриті нею. Додаємо в настій сік ½ лимона, таким чином напій збагатиться приємною кислинкою.
  3. Відправляємо банку на 7-10 днів на підвіконня (добре, якщо на настій буде потрапляти сонце). Після чого настій акуратно проціджуємо через марлю, не віджимаючи полуницю, додаємо цукор в банку з ягодами.
  4. Настій закупорюємо і відставляємо на час в сторону.
  5. Банку з цукром і полуницею струшуємо кілька разів і залишаємо на 2-3 дні, цукор повинен повністю розчинитися. Сироп зливаємо в окрему ємність, додаємо в банку воду – 200 мл, перемішуємо і знову зливаємо залишки сиропу.
  6. Полуничний настій змішуємо з сиропом, переливаємо в банку і знову на 3-5 днів залишаємо настоюватися.

Полуничний лікер за цей час стане світлішим і його необхідно буде відфільтрувати – в результаті вийде лікер красивого «полуничного» кольору, а його міцність не буде перевищувати 15%.

ГОТУЄМО З НАМИ
Полуничний мохіто (фоторецепт)

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Освіжаючі лимонади без цукру: ТОП-3 рецепти
Томатний сік зі шпинатом
Молочний коктейль в дині (фоторецепт)
10 секретів приготування кави, про які вам не розповість жоден бариста
Яблучний сидр
Космополітен: рецепт приготування в домашніх умовах
Прокинься та співай: чим замінити каву
Вино з порічки
Вишняк
Абрикосівка — простий рецепт
Чай з ягідним листям
Банановий латте
Лимонад з базиліка
Малиновий лікер (фоторецепт)
Домашня наливка з полуниці та суниці

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт яблочного штруделя из лаваша, рецепт яблочного штруделя из лаваша пошагово, состав яблочного штруделя из лаваша, как готовить яблочный штрудель из лаваша пошагово, как приготовить яблочный штрудель из лаваша
Швидкий яблучний штрудель з лаваша
шарлотка на кефире рецепт
Шарлотка на кефірі з яблуками