Полуничний лікер Ксу Ксу

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
НапоїДень народження
Полуничний лікер Ксу Ксу (XuXu) з'явився не так вже давно, в 1997 році, але вже встиг завоювати велику популярність серед солодких алкогольних напоїв. Лікер має насичений, солодкий, неймовірно приємний смак і аромат, а алкоголь практично не відчувається. Він ідеально підійде для вечірок, дружніх посиденьок і дівич-вечорів!
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Полуниця500 г
Водка500 мл
Цукор200 г
Відстояна вода200 мл
Лимон1 шт
Додати в список покупок

ГОТУЄМО З НАМИ
Бейліз: рецепт ірландського лікеру

Як приготувати полуничний лікер Ксу Ксу

  1. Промиваємо полуницю, видаляємо плодоніжки і розрізаємо навпіл (великі ягоди можна розрізати і на 4 частини).
  2. Засипаємо полуницю в літрову банку, заливаємо її горілкою – дуже важливо, щоб при цьому ягоди були покриті нею. Додаємо в настій сік ½ лимона, таким чином напій збагатиться приємною кислинкою.
  3. Відправляємо банку на 7-10 днів на підвіконня (добре, якщо на настій буде потрапляти сонце). Після чого настій акуратно проціджуємо через марлю, не віджимаючи полуницю, додаємо цукор в банку з ягодами.
  4. Настій закупорюємо і відставляємо на час в сторону.
  5. Банку з цукром і полуницею струшуємо кілька разів і залишаємо на 2-3 дні, цукор повинен повністю розчинитися. Сироп зливаємо в окрему ємність, додаємо в банку воду – 200 мл, перемішуємо і знову зливаємо залишки сиропу.
  6. Полуничний настій змішуємо з сиропом, переливаємо в банку і знову на 3-5 днів залишаємо настоюватися.

Полуничний лікер за цей час стане світлішим і його необхідно буде відфільтрувати – в результаті вийде лікер красивого «полуничного» кольору, а його міцність не буде перевищувати 15%.

ГОТУЄМО З НАМИ
Полуничний мохіто (фоторецепт)

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Смузі зі шпинатом
Рисовий смузі з ананасом і полуницею
Овочевий смузі
Фруктовий смузі з ромом і морозивом
Морс із журавлини в мультиварці
Глінтвейн у мультиварці
5 рецептів смачного чаю від застуди
Полуничний мохіто (фоторецепт)
Коктейль Маргарита (фоторецепт)
Кав’ярня вдома: як приготувати класичні кавові напої без кавомашини
Не глінтвейном єдиним: 5 осінніх напоїв, що зігрівають
Грог Ромовий
Осінній ранок: 5 рецептів зігріваючих кавових напоїв
Затишна осінь: 5 рецептів зігріваючих глінтвейнів
Глінтвейн в яблуці

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею