ГОТУЄМО З НАМИ
Бейліз: рецепт ірландського лікеру
Як приготувати полуничний лікер Ксу Ксу
- Промиваємо полуницю, видаляємо плодоніжки і розрізаємо навпіл (великі ягоди можна розрізати і на 4 частини).
- Засипаємо полуницю в літрову банку, заливаємо її горілкою – дуже важливо, щоб при цьому ягоди були покриті нею. Додаємо в настій сік ½ лимона, таким чином напій збагатиться приємною кислинкою.
- Відправляємо банку на 7-10 днів на підвіконня (добре, якщо на настій буде потрапляти сонце). Після чого настій акуратно проціджуємо через марлю, не віджимаючи полуницю, додаємо цукор в банку з ягодами.
- Настій закупорюємо і відставляємо на час в сторону.
- Банку з цукром і полуницею струшуємо кілька разів і залишаємо на 2-3 дні, цукор повинен повністю розчинитися. Сироп зливаємо в окрему ємність, додаємо в банку воду – 200 мл, перемішуємо і знову зливаємо залишки сиропу.
- Полуничний настій змішуємо з сиропом, переливаємо в банку і знову на 3-5 днів залишаємо настоюватися.
Полуничний лікер за цей час стане світлішим і його необхідно буде відфільтрувати – в результаті вийде лікер красивого «полуничного» кольору, а його міцність не буде перевищувати 15%.