Як прикрасити торт: 5 оригінальних ідей

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Десерти
Торт - це символ свята! Ділимося секретами не тільки смачного, але і неймовірно красивого святкового торта
Зберегти в кулінарну книгу

Шоколадні метелики

Розтоплюємо шоколад на водяній бані і в цей же час готуємо поверхню: відкриваємо книгу і викладаємо на неї трафарет метелики (2 крильця повинні бути на двох різних половинах книги), а зверху – тонкий папір.

Кладемо книгу на стіл і малюємо метелика за допомогою шоколаду в кондитерському мішку. Щоб надати їй об’єм, підставляємо під книгу 2 невеликих чашки або піали – книга повинна бути напіввідкритою. Коли метелик застигне, акуратно виймаємо її з книги і прикрашаємо будь десерти.

Метелика також можна зробити з двох половинок і з’єднати їх вже на десерті


Шоколадне листя

Топимо шоколад на водяній бані до рідкого стану. В цей же час готуємо робочу поверхню: на обробну дошку або іншу знімну поверхню кладемо невощений пергамент або тонкий папір. Розкладаємо зверху листя м’яти.

Зачерпуємо трохи шоколаду ложкою і наносимо його на листя. Розмазуємо шоколад по поверхні, придавлюючи, щоб шоколад заповнив рельєф листочка.

Ви можете використовувати будь-який шоколад: чорний, молочний або білий

Ставимо шоколад в холодильник до тих пір, поки він не застигне, потім акуратно знімаємо листя і, — вуаля, шоколадні рельєфні листочки готові! Листям можна прикрасити як великі десерти, типу тортів і кексів, так і маленькі — маффіни, тістечка і т.д.


Шоколадна плитка

На чисту та суху пухирчатою плівку виливаємо розтоплений шоколад. Розподіляємо його рівномірно на поверхні, щоб не було лисин і плитка рівномірно застигла. Прибираємо шоколад в холодильник, а коли він застигне, акуратно знімаємо плівку і ламаємо руками на шматочки.


Дзеркальна глазур: майстер-клас від Лізи Глинської

Складові:

  • Вода – 85 мл;
  • Цукор – 150 г;
  • Глюкоза – 150 г;
  • Желатин – 10 г;
  • Згущене молоко – 100 г;
  • Чорний шоколад до 70% – 150 г;
  • Харчовий барвник (бузковий) – за смаком.

Як приготувати дзеркальну глазур

  1. Замочуємо желатин: листовий – в крижаній воді будь-якого обсягу, порошковий – в воді кімнатної температури і в пропорціях 1: 5, тобто на 10 г желатину беремо 50 мл води. Залишаємо на 15 хвилин.
  2. З’єднуємо в чаші погружного блендера шоколад, згущене молоко, желатин і харчовий барвник (можна використовувати як сухий, так і рідкий барвник)

Шоколад для приготування дзеркальної глазурі потрібно брати до 70%. Якщо більше, в глазурі буде більше масла, яке робить її більш матовою.

Продовження рецепта тут.


Біла глазур для торта

Складові:

  • Цукрова пудра – 1 стакан;
  • Вода – 4 ст. л.

Як приготувати просту глазур

Просійте цукрову пудру і пересипте її в маленьку каструлю або сотейник. Поставте посуд на слабкий вогонь і влийте теплу воду. Нагрівайте масу, постійно помішуючи, поки вона не загусне. Проста глазур для торта виходить досить щільною і тягучою.

Наносьте глазур відразу ж за допомогою кисті. Якщо маса застигла, трохи розігрійте її в мікрохвильовці.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Цікаві страви на Старий Новий рік
Тісто для вареників на кефірі
Щедра кутя: 3 рецепти
Страви на Старий Новий рік
Післясвяткове розвантаження: ТОП-5 легких страв
Обряди та ворожіння по їжі на Старий Новий рік
Вареники з сюрпризом — традиційне ворожіння на Старий Новий рік
Ворожіння на судженого на Різдво 2019
Новорічні страви з ананасом: 5 рецептів
Як приготувати крабові палички в домашніх умовах
Прикрашаємо ялинку: смачні ідеї
Як варити перлову кашу
Масляний крем для торта: 5 рецептів
Піта для шаурми
Пишний бісквіт — простий рецепт

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік