Шоколадні метелики
Розтоплюємо шоколад на водяній бані і в цей же час готуємо поверхню: відкриваємо книгу і викладаємо на неї трафарет метелики (2 крильця повинні бути на двох різних половинах книги), а зверху – тонкий папір.
Кладемо книгу на стіл і малюємо метелика за допомогою шоколаду в кондитерському мішку. Щоб надати їй об’єм, підставляємо під книгу 2 невеликих чашки або піали – книга повинна бути напіввідкритою. Коли метелик застигне, акуратно виймаємо її з книги і прикрашаємо будь десерти.
Метелика також можна зробити з двох половинок і з’єднати їх вже на десерті
Шоколадне листя
Топимо шоколад на водяній бані до рідкого стану. В цей же час готуємо робочу поверхню: на обробну дошку або іншу знімну поверхню кладемо невощений пергамент або тонкий папір. Розкладаємо зверху листя м’яти.
Зачерпуємо трохи шоколаду ложкою і наносимо його на листя. Розмазуємо шоколад по поверхні, придавлюючи, щоб шоколад заповнив рельєф листочка.
Ви можете використовувати будь-який шоколад: чорний, молочний або білий
Ставимо шоколад в холодильник до тих пір, поки він не застигне, потім акуратно знімаємо листя і, — вуаля, шоколадні рельєфні листочки готові! Листям можна прикрасити як великі десерти, типу тортів і кексів, так і маленькі — маффіни, тістечка і т.д.
Шоколадна плитка
На чисту та суху пухирчатою плівку виливаємо розтоплений шоколад. Розподіляємо його рівномірно на поверхні, щоб не було лисин і плитка рівномірно застигла. Прибираємо шоколад в холодильник, а коли він застигне, акуратно знімаємо плівку і ламаємо руками на шматочки.
Дзеркальна глазур: майстер-клас від Лізи Глинської
Складові:
- Вода – 85 мл;
- Цукор – 150 г;
- Глюкоза – 150 г;
- Желатин – 10 г;
- Згущене молоко – 100 г;
- Чорний шоколад до 70% – 150 г;
- Харчовий барвник (бузковий) – за смаком.
Як приготувати дзеркальну глазур
- Замочуємо желатин: листовий – в крижаній воді будь-якого обсягу, порошковий – в воді кімнатної температури і в пропорціях 1: 5, тобто на 10 г желатину беремо 50 мл води. Залишаємо на 15 хвилин.
- З’єднуємо в чаші погружного блендера шоколад, згущене молоко, желатин і харчовий барвник (можна використовувати як сухий, так і рідкий барвник)
Шоколад для приготування дзеркальної глазурі потрібно брати до 70%. Якщо більше, в глазурі буде більше масла, яке робить її більш матовою.
Продовження рецепта тут.
Біла глазур для торта
Складові:
- Цукрова пудра – 1 стакан;
- Вода – 4 ст. л.
Як приготувати просту глазур
Просійте цукрову пудру і пересипте її в маленьку каструлю або сотейник. Поставте посуд на слабкий вогонь і влийте теплу воду. Нагрівайте масу, постійно помішуючи, поки вона не загусне. Проста глазур для торта виходить досить щільною і тягучою.
Наносьте глазур відразу ж за допомогою кисті. Якщо маса застигла, трохи розігрійте її в мікрохвильовці.