Дзеркальна глазур: майстер-клас від Лізи Глинської

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Дзеркальна глазур — ефектна і модна фішка, якої прийнято прикрашати найвишуканіші кондитерські творіння. Вчимося готувати дзеркальну глазур з шоколадом разом з Лізою Глинської
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Вода85 мл
Цукор150 г
Глюкоза150 г
Желатин10 г
Згущене молоко100 г
Чорний шоколад до 70%150 г
Харчовий барвник за смаком
Додати в список покупок

Як приготувати дзеркальну глазур

Замочуємо желатин: листовий — в крижаній воді будь-якого обсягу, порошковий — в воді кімнатної температури і в пропорціях 1: 5, тобто на 10 г желатину беремо 50 мл води. Залишаємо на 15 хвилин.

зеркальная глазурь шаг 1

зеркальная глазурь шаг 2

зеркальная глазурь шаг 3

З’єднуємо в чаші занурювального блендера шоколад, згущене молоко, желатин і харчовий барвник (можна використовувати як сухий, так і рідкий)

Шоколад для приготування дзеркальної глазурі потрібно брати до 70%. Якщо більше, в глазурі буде більше масла, яке робить її більш матовою

Читайте також: Бите скло — рецепт торта

 зеркальная глазурь шаг 4

зеркальная глазурь шаг 5

Доводимо до кипіння суміш цукру, води і глюкози. Чекаємо, поки розчиниться цукор і відразу знімаємо сироп з вогню

Якщо за рецептом потрібно всього 20-40 г глюкози, то її можна замінити медом з максимально делікатним смаком, — наприклад, липовим

зеркальная глазурь шаг 6

Вливаємо гарячий сироп в суміш шоколаду, згущеного молока та желатину

зеркальная глазурь шаг 7

зеркальная глазурь шаг 8

Перебиваємо суміш занурювальним блендером до отримання однорідної маси

Замість блендера можна використовувати міксер — він наситить глазур бульбашками повітря. Тому, збиваючи глазур, намагайтеся не піднімати блендер, щоб не потрапило повітря

 зеркальная глазурь шаг 9

Накриваємо глазур харчовою плівкою так, щоб вона впритул стосувалася поверхні. Ставимо глазур в холодильник на добу.

Дзеркальна глазур готова! Перед тим, як використовувати її в десертах, прогрійте глазур до 36 ° С (температура тіла) і знову перебейте занурювальним блендером.

лиза глинская

Дякуємо за рецепт Єлизаветі Глинській

Читайте також: Шоколадні профітролі від Лізи Глинської (фоторецепт)

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Рецепти млинців на Масляну
Млинці без яєць
Тісто для млинців на молоці
Цікаві страви на Старий Новий рік
Тісто для вареників на кефірі
Щедра кутя: 3 рецепти
Страви на Старий Новий рік
Післясвяткове розвантаження: ТОП-5 легких страв
Обряди та ворожіння по їжі на Старий Новий рік
Вареники з сюрпризом — традиційне ворожіння на Старий Новий рік
Ворожіння на судженого на Різдво 2019
Новорічні страви з ананасом: 5 рецептів
Як приготувати крабові палички в домашніх умовах
Прикрашаємо ялинку: смачні ідеї
Як прикрасити торт: 5 оригінальних ідей

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік