Те, скільки потрібно заварювати крем для торта Наполеон, залежить від рецепта, за яким його готують. Пропонуємо вам приготувати класичний вершково-заварний крем.
Складові:
- Молоко – 1 л
- Цукор – 300 г
- Вершкове масло – 250 г
- Яйця – 3 шт
- Борошно – 3 ст.л.
- Ванільний цукор – 1 пакетик
Як приготувати заварний крем для торта Наполеон:
- У нержавіючу каструлю з товстим дном та об’ємом близько 1,5 л висипаємо борошно з цукром.
- Змішуємо борошно з цукром, додаємо 3 сирих яйця, всипаємо ванільний цукор і виделкою все перемішуємо до однорідності, щоб не було грудок.
- Вливаємо 1 л молока, продовжуючи помішувати.
- Ставимо крем варитися на слабкий вогонь, безперервно помішуючи – борошно має заваритися, але не підгоріти.
- Варимо крем, поки він не закипить – після появи перших бульбашок, відразу прибираємо з вогню.
- Охолоджуємо крем швидким способом: якщо зима – виносимо на мороз, якщо літо – ставимо каструлю в іншу ємність більшого розміру, наповнену холодною водою, і періодично помішуємо ложкою.
- Коли крем охолоне до кімнатної температури, додаємо в нього розм’якшене вершкове масло та перемішуємо, поки воно не розчиниться.
Заварний крем для торта Наполеон готовий!
Дивіться також як приготувати сметанний крем для торта.