Як приготувати брюссельску капусту зі свинячим стейком
- Приготування капусти. У підсолений окріп кладемо брюссельську капусту та варимо близько 2 хвилин. Потім відкидаємо на сито, щоб стекла зайва вода та викладаємо на деко. Бризкаємо на капусту розтоплене вершкове масло та запікаємо в духовці, розігрітій до 180 С 5-7 хвилин.
- Приготування стейка. М’ясо солимо, перчимо та додаємо сумах. Згодом обсмажуємо його з двох сторін в розігрітій олії до появи рум’яної скоринки. Додаємо прокип’ячений виноградний сік, доводимо до кипіння і кладемо 2 шт. гвоздики. Потім доводимо м’ясо до готовності в духовій шафі приблизно 20 хвилин.
- Приготування соусу для м’яса. Коли м’ясо буде готове, нарізаємо його скибочками, а сік, у якому воно готувалося, проціджуємо та кладемо на плиту. Додаємо борошно, трохи лимонного соку та цукор — смак у соусу повинен бути кисло-солодким. Коли соус загусне, знімаємо його з вогню.
- Приготування соусу для капусти. Помідори на хвилину опускаємо в окріп, видаляємо шкірку та нарізаємо скибочками. Солодкий перець очищуємо від насіння і дрібно нарізаємо. На пательні розігріваємо невелику кількість олії. Викладаємо в олію овочі, додаємо сіль, перець, виноградний сік і сухий базилік. Тушкуємо овочі до м’якості перцю.
- Капусту викладаємо на тарілку, шматочки м’яса викладаємо зверху. Поливаємо м’ясо соусом і подаємо. Окремо подаємо соус для капусти.
ГОТУЄМО З НАМИ
Брюссельська капуста: рецепт