Як приготувати свинину по-датському? Покроковий рецепт
1. На шкірці свинини робимо надрізи, малюючи сітку
Глибина надрізів повинна бути такою, щоб проглядав білий жир
2. В деко наливаем воду висотою 2 см. Кладемо туди свинину так, щоб вода покривала лише шкірку. Залишаємо м’ясо на 2 години
3. Виймаємо м’ясо та натираємо його з усіх сторін сумішшю перця, солі та тмину. В сітку надрізів закладаємо лаврові листочки
4. Наливаємо в деко 1,5 стакана води. Зверху встановлюємо решітку та кладемо на неї м’ясо
5. Розігріваємо духовку до 180°С та ставимо свинину на середню висоту. Випікаємо 1,5 години
6. Після збільшуємо температуру духовку до максимуму. Випікаємо ще 10 хвилин. В цей час скоринка почне пузиритися та стане рум’яною
7. Виймаємо м’ясо з духовки та залишаємо у спокої на 15 хвилин.
Ароматна свинина по-датському з хрумкою скоринкою готова! Подаємо страву з соусом чи пюре.
Читайте також: Свинина з яблуками