Гусак в духовці: рецепт

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Гусак, запечений в духовці досить простий у приготуванні, якщо знати деякі секрети. Наприклад, тушку треба запікати до тих пір, поки весь жир не витопиться, але не більше, інакше м'ясо не буде соковитим. Приблизний час приготування гусака в духовці - 2,5-3 години.
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Тушка гусака1 шт
Часник5 зубчиків
Лимон1/2 шт.
Сіль за смаком
Чорний перець за смаком
Лавровий лист за смаком
Шавлія за смаком
Орегано за смаком
Додати в список покупок

Як запікати гусака в духовці

1. Гуся гарненько миємо. Змішуємо сіль і перець (можна додати інші приправи) і натираємо сумішшю всю тушку всередині й зовні.

Птаха потрібно залишити на холоді мінімум на три години, а краще на всю ніч, щоб шкірка підсохла і при запіканні вийшла хрусткою.

2. Часник ріжемо кружальцями, лимон – півкільцями. Протикаємо шкіру гусака по всій поверхні й нашпиговуємо часточками лимона і кружечками часнику. Всередину черевця закладаємо лавровий лист, кілька шматочків часнику і поміщаємо пляшку – це необхідно для того, щоб тушка тримала форму. З’єднуємо краї і зашиваємо отвір.

3. Гусятницю, деко або форму змащуємо вершковим маслом і поміщаємо птаха спинкою вгору. Відправляємо в холодну духовку і запалюємо вогонь. Запікаємо гусячу тушку близько 2-3 годин (220С), періодично поливаючи жиром, що витопився. Готовому гусаку даємо постояти півгодини в остиглій духовці, потім подаємо.

Читайте також: М’ясна запіканка з баклажанами

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Азу по-домашньому
Фрикадельки з індички від Ектора Хіменеса-Браво
Картопля в мікрохвильовці
Паста з креветками
Картопля фрі
Тушкована картопля з м’ясом
Оладки з кабачків з сиром
7 способів приготувати скумбрію
Лисички, смажені в сметані
Смажені опеньки зі сметаною
Свинячі биточки в соусі з лисичок
Скумбрія в гірчично-соєвому соусі
Тушкована картопля з грибами
Риба з овочами у духовій печі
Як приготувати лазанью з фаршем?

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт яблочного штруделя из лаваша, рецепт яблочного штруделя из лаваша пошагово, состав яблочного штруделя из лаваша, как готовить яблочный штрудель из лаваша пошагово, как приготовить яблочный штрудель из лаваша
Швидкий яблучний штрудель з лаваша
шарлотка на кефире рецепт
Шарлотка на кефірі з яблуками