Гусак в духовці: рецепт


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 1 разів



Гусак, запечений в духовці досить простий у приготуванні, якщо знати деякі секрети. Наприклад, тушку треба запікати до тих пір, поки весь жир не витопиться, але не більше, інакше м'ясо не буде соковитим. Приблизний час приготування гусака в духовці - 2,5-3 години.

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Інгредієнти
Тушка гусака1шт
Часник5зубчиків
Лимон1/2шт.
Сільза смаком
Чорний перецьза смаком
Лавровий листза смаком
Шавліяза смаком
Ореганоза смаком
Додати в список покупок

Як запікати гусака в духовці

1. Гуся гарненько миємо. Змішуємо сіль і перець (можна додати інші приправи) і натираємо сумішшю всю тушку всередині й зовні.

Птаха потрібно залишити на холоді мінімум на три години, а краще на всю ніч, щоб шкірка підсохла і при запіканні вийшла хрусткою.

2. Часник ріжемо кружальцями, лимон – півкільцями. Протикаємо шкіру гусака по всій поверхні й нашпиговуємо часточками лимона і кружечками часнику. Всередину черевця закладаємо лавровий лист, кілька шматочків часнику і поміщаємо пляшку – це необхідно для того, щоб тушка тримала форму. З’єднуємо краї і зашиваємо отвір.

3. Гусятницю, деко або форму змащуємо вершковим маслом і поміщаємо птаха спинкою вгору. Відправляємо в холодну духовку і запалюємо вогонь. Запікаємо гусячу тушку близько 2-3 годин (220С), періодично поливаючи жиром, що витопився. Готовому гусаку даємо постояти півгодини в остиглій духовці, потім подаємо.

Читайте також: М’ясна запіканка з баклажанами



Мені вдалося!

Рекомендуємо
Квіти кабачка в клярі (Все буде добре, відеорецепт)
Варення з ревеню з печерицями від Євгена Клопотенко (Все буде добре, відео)
Оладки з кабачків з сиром
Пишні оладки на кефірі
Варення з пелюсток півонії (фоторецепт)
Полуничний мохіто (фоторецепт)
Суп з кабачками, макаронами і пармезаном
Швидкий суп-пюре з кабачків
Шампанське з квітів бузини
Шакшука
Яблучний глінтвейн
Варення з квітів білої акації (фоторецепт)
Смачний полуничний джем
Піца з овочами


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити