Салат Мімоза: класичний рецепт
СКЛАДОВІ
- Рибні консерви в олії – 1 банка;
- Твердий сир – 100 г;
- Яйця – 5 шт .;
- Вершкове масло – 100 г;
- Цибулина – 1 шт .;
- Майонез – 250 г
Покроковий рецепт приготування читайте тут
Салат Мімоза з картоплею та огірком
- Готуємо соус. Відкриваємо банку з сайрою і виливаємо половину соку в окрему тарілку. Додаємо до соку майонез, перемішуємо.
- Сайру кладемо в тарілку та розминаємо її виделкою. Змащуємо перший шар соусом.
- Зварену й охолоджену картоплю натираємо на крупній тертці. Викладаємо картоплю другим шаром і змащуємо її нашим соусом.
Список інгредієнтів та продовження рецепта читайте тут
Салат Мімоза з сиром, маслом і морквою
Як приготувати салат Мімоза з сиром, маслом і морквою
- Заморожуємо масло в морозилці – нехай воно полежить там, поки ви будете займатися іншими інгредієнтами.
- Яйця відварюємо вкруту. Потім натираємо яйця на дрібній тертці: окремо жовтки й окремо білки.
- Моркву варимо, а потім теж натираємо.
- Головку ріпчастої цибулі подрібнюємо, після чого заливаємо оцтом.
Цибуля набуде приємної гостроти завдяки оцтовому маринаду. До того ж, вона стане більш хрустко
Список інгредієнтів та продовження рецепта читайте тут.
Мімоза для дітей
СКЛАДОВІ
- Риба консервована – 1 банка;
- Картопля – 2 шт .;
- Яйця – 6 шт .;
- Сир до смаку
- Майонез домашній за смаком
Покроковий рецепт приготування читайте тут
Мімоза з сирома та шпротами
- Моркву миємо, заливаємо холодною водою. Відварюємо до готовності (приблизно 30 хвилин).
- Відварюємо яйця круто (10 хвилин після закипання). Охолоджуємо та чистимо.
- Рис промиваємо, відварюємо у великій кількості води (пропорція 1: 4) до готовності (20-30 хвилин).
- Відкидаємо рис на друшляк, промиваємо.
- Цибулю чистимо, миємо та дрібно нарізаємо.
Список інгредієнтів та рецепт приготування – тут