Буйабес: рецепт

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Французька кухня
Буйабєс - французький рибний суп родом з Нормандії, який готується на основі білого вина, 5-6 сортів риби, овочів, шафрану, прянощів, апельсинової цедри. У рецепті буйабеса часто використовують морепродукти
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Філе пікши500 г
Мідії с/м300 г
Філе морського окуня500 г
Дрібна риба700 г
Креветки с/м300 г
Біле сухе вино200 мл
Шафран гілочка
Цибуля1 шт
Лавровий лист2 листочки
Помідори1 шт
Оливкова олія5 ст.л.
Гілочка свіжого чебрецю2 шт
Часник3 зубочки
Порошок чилі0,5 ч.л.
Французький багет1 шт
Сіль за смаком
Для соусу
Томатна паста1 ст.л.
Перець червоний, мелений0,5 ст.л.
Часник2 зубчика
Майонез150 г
Додати в список покупок

Як приготувати буйабес: рецепт

Крок 1. Цибулю і часник очистити і подрібнити. Чебрець вимити, обсушити і розібрати на листочки. Помідори вимити, зробити зверху хрестоподібний надріз. Обшпарити окропом і зняти з них шкірку. Нарізати плоди невеликими кубиками.

Крок 2. Розігріти в каструлі 2 ст. л. оливкової олії. Покласти цибулю і часник і обсмажувати 5 хв. до м’якості. Додати помідори і влити вино. Готувати, поки вино не випарується. Покласти в каструлю лавровий лист, чебрець, шафран і порошок чилі. Влити 600 мл води, розмішати, довести до кипіння.

Крок 3. Дрібну рибу випатрати, видалити зябра. Ретельно вимити і додати в каструлю. Варити на невеликому вогні 1 годину, не розмішуючи.

Крок 4. Через сито процідити суп в чисту каструлю.

Крок 5. Мідії і креветки заздалегідь розморозити, опустивши їх в миску з холодною водою. Рибне філе вимити і нарізати шматочками. Додати мідії, креветки і рибу в каструлю з супом і варити 20 хв.

Якщо креветки в панцирі, їх необхідно очистити.

Крок 6. Готуємо соус: часник очищаємо і подрібнюємо. Змішуємо з майонезом, червоним перцем і томатною пастою. Багет розрізаємо на шматки і обсмажуємо в тостері або духовці. Змащуємо соусом. Буйабес розливаємо по тарілках. Подаємо з часниковими тостами.

Читайте також: Суп харчо з телятиною

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Суп з потрухами
Суп Каструлька із морепродуктів
Суп з квасолею і мідіями
Розсольник з куркою
3 рецепти азіатських супів, які ви можете приготувати вдома
Пісний борщ
Пісний суп з грибами на мигдальному молоці
Грибний суп: вегетаріанський рецепт
Смачно по-домашньому: 5 рецептів борщу
Гарбузовий суп — рецепт покроковий
Суп-пюре із гарбуза в мультиварці
Гарбузовий суп з квасолею (Все буде добре) (відеорецепт)
Улюблена солянка: 5 рецептів
Гуляш — рецепт від експертів Все буде добре
Грибні щі — простий рецепт

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік