Як приготувати Том ям: рецепт
- Цибулю і часник очищаємо, дрібно нарізаємо.
- Перець чилі нарізаємо кільцями.
- Обсмажуємо по черзі цибулю, часник і чилі на рослинній олії. Все перемішуємо, подрібнюємо міксером і знову смажимо.
- Цедру лимона й корінь імбиру натираємо на тертці. Додаємо в масу разом з лимонним соком і цукром. Трохи обсмажуємо та знімаємо з вогню.
- Гриби очищаємо й нарізаємо. Доводимо до кипіння курячий бульйон, додаємо вершки і 2 ст.л. отриманої пасти. Варимо на середньому вогні протягом 2 хвилин. У суп додаємо гриби і креветки. Варимо ще 5 хвилин. Том ям готовий!