Як приготувати часниковий хумус
- Квасоляю замочуємо у воді на ніч — так, з однієї склянки сухої квасолі вийде 1,5 склянки замоченої
- Варимо квасолю 40-45 хвилин на середньому вогні, поки вона не стане м’якою. Зливаємо воду
- Перекладаємо квасолю в блендер або в миску для погружного блендера. Додаємо запечений часник: для цього у головок часнику зрізаємо верхівку, щоб було видно всі зубчики, поливаємо їх оливковою олією і запікаємо 30 хвилин. Після видавлюємо часник прямо з лушпиння в квасолю
Не турбуйтеся щодо запаху — вже запечений, часник має дуже приємний і ніжний аромат
- Додаємо суміш спецій для плову, сіль та перець, оливкову олію та сік лимона. Все перебиваємо за допомогою блендера, доливаючи воду, щоб зробити хумус однорідної консистенції.
Готовий хумус перекладаємо в миску або банку, а при подачі хумус можна посипати копченої паприкою.