Як приготувати домашню ковбасу
Крок 1
Ошийок свинячий нарізаємо середнім кубиком. М'ясо маринуємо 1,5-2 години з додаванням тертого часнику, солі, перцю чорного меленого, лаврового листка, молока та яєць.
Крок 2
Маринованим м'ясом заповнюємо підготовлені кишки, кінці закріплюємо за допомогою кухарської нитки.
Крок 3
Перед запіканням українську ковбасу поливаємо олією. Запікаємо ковбасу в духовці за температури 200 °C: спочатку запікаємо з парою 15 хвилин, щоб згорнувся білок. А потім на ковбасках у кількох місцях робимо проколи виделкою (щоб не лопнула кишка), пару прибираємо і запікаємо ковбасу до рум'яної скоринки.
Крок 4
Цибулю очищаємо, нарізаємо кільцями, солимо, перчимо й обсмажуємо до золотистого кольору.
Крок 5
На порційну сковороду викладаємо кільце домашньої ковбаси, а на ковбасу – кільця смаженої цибулі.
Тонкощі приготування домашньої ковбаси
- Для приготування ковбаси рекомендується використовувати свиняче м’ясо.
- Куплені кишки для початку потрібно очистити: вивернути навиворіт; натерти сіллю, картоплею; покласти у воду і залишити на годину. Після чого злити воду і знову залити на годину. Проробити це ще один раз.
- Замість натуральних кишок можна використовувати штучну кишку або харчову плівку.
- Часник краще натерти на тертці, а не пропускати через часниковий прес, оскільки під час використання часничниці гірше розкривається аромат.
- Якщо м’ясо сухе та жорстке, додайте в ковбасу сала.
- М’ясо для ковбаси має маринуватися щонайменше 1,5-2 години і максимум – 6 годин. М’ясо має ввібрати всю рідину.
- Пар у духовці легко зробити, якщо на нижнє відділення поставити деко з гарячою водою.
- Полити олією перед запіканням.
- Приготовлені ковбаски можна зберігати в банці в холодильнику, але для цього слід їх залити топленим жиром. Це утворює вакуум.
Готуймо з нами
Крученики з курячого філе
Готуймо з нами
М’ясні зрази по-чеськи
Готуймо з нами
Куряча ковбаса з картоплею – рецепт в духовці
Шеф-кухар Олена Філіпенко
.jpg)
Smachno.ua дякує ресторану «О’Панас» і шеф-кухарю Олені Філіпенко за допомогу в підготовці матеріалу
Матеріал підготувала Тетяна Литвинова,
спеціально для Smachno.ua
Фото: Сергей ВОВК








