Пресоване запечене сало


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

пресоване запечене сало

сало – 500 г

лопатка свиняча – 300 г

грудинка свиняча – 300 г

язик свинячий – 1 шт.

морква – 1 шт.

цибуля – 1 шт.

желатин – 15 г

сіль – 90 г

цукор – 50 г

розмарин (сухий) – 6 г

лавровий лист – 7 шт.

перець духмяний горошком – 5 шт.

чорний перець горошком – 5 шт.

гвоздика – 7 шт.

чебрець (сухий) – 18 г

базилік (сухий) – 2 г

гірчиця – 100 г

оцет яблучний (6 %) – 10 мл

вода – 1 л 60 мл

Сало зі шкіркою розріжте на три пласти, завтовшки 1 см. Приготуйте розсіл: до 1 л води додайте сіль, цукор, розмарин, лавровий лист, духмяний та чорний перець горошком, гвоздику. Проваріть 5 хв. Зніміть з вогню та остудіть.

Покладіть у розсіл пласти сала та грудинку. Накрийте плівкою, поставте в холодильник на 3 доби. Щодня перевертайте сало та м‘ясо.

Язик відваріть разом з морквою та цибулею впродовж 1,5 год. у воді з сіллю, лавровим листям та гвоздикою. Перекладіть у крижану воду, після цього почистіть та наріжте слайсами. Так само наріжте слайсами свинячу лопатку.

Желатин залийте водою (60 мл) та залиште набрякати. Для соусу – змішайте гірчицю, сіль, базилік, вичавлений через прес часник та яблучний оцет.

Сало та грудинку дістаньте з розсолу та просушіть. Викладіть на пергамент пласт сала зі шкіркою, змастіть соусом. Зверху покладіть грудинку, також змастіть соусом. Накрийте ще одним пластом сала, нанесіть шар соусу, потім  викладіть слайси язика, поверх них – слайси лопатки. Змастіть соусом.

Залийте заготовку розтопленим на водяній бані желатином. Накрийте ще одним пластом сала та знову нанесіть соус. Загорніть заготовку у пергамент та фольгу. Зверху покладіть гніт, відправте у холодильник на 12 год.

Після цього запечіть сало разом з гнітом у розігрітій до 80°C духовці впродовж 5 год. Дайте повністю охолонути.

Video: Как приготовить запеченное прессованное сало?

Смотрите рецепт запеченного прессованного сала на сайте кулинарного проекта Все Буде Смачно!


Мені вдалося!

Рекомендуємо
Варення із соснових шишок
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Мед з кульбаб – простий рецепт приготування
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Не для льоду: ТОП-7 варіантів використання формочок для льоду
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
заморозить клубнику, как заморозить клубнику, заморозить клубнику на зиму, как правильно заморозить клубнику, как заморозить клубнику на зиму
Як заморозити полуницю
заливной пирог с клубникой и сметаной
Заливний пиріг з полуницею і сметаною