Пресоване запечене сало

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

пресоване запечене сало

сало – 500 г

лопатка свиняча – 300 г

грудинка свиняча – 300 г

язик свинячий – 1 шт.

морква – 1 шт.

цибуля – 1 шт.

желатин – 15 г

сіль – 90 г

цукор – 50 г

розмарин (сухий) – 6 г

лавровий лист – 7 шт.

перець духмяний горошком – 5 шт.

чорний перець горошком – 5 шт.

гвоздика – 7 шт.

чебрець (сухий) – 18 г

базилік (сухий) – 2 г

гірчиця – 100 г

оцет яблучний (6 %) – 10 мл

вода – 1 л 60 мл

Сало зі шкіркою розріжте на три пласти, завтовшки 1 см. Приготуйте розсіл: до 1 л води додайте сіль, цукор, розмарин, лавровий лист, духмяний та чорний перець горошком, гвоздику. Проваріть 5 хв. Зніміть з вогню та остудіть.

Покладіть у розсіл пласти сала та грудинку. Накрийте плівкою, поставте в холодильник на 3 доби. Щодня перевертайте сало та м‘ясо.

Язик відваріть разом з морквою та цибулею впродовж 1,5 год. у воді з сіллю, лавровим листям та гвоздикою. Перекладіть у крижану воду, після цього почистіть та наріжте слайсами. Так само наріжте слайсами свинячу лопатку.

Желатин залийте водою (60 мл) та залиште набрякати. Для соусу – змішайте гірчицю, сіль, базилік, вичавлений через прес часник та яблучний оцет.

Сало та грудинку дістаньте з розсолу та просушіть. Викладіть на пергамент пласт сала зі шкіркою, змастіть соусом. Зверху покладіть грудинку, також змастіть соусом. Накрийте ще одним пластом сала, нанесіть шар соусу, потім  викладіть слайси язика, поверх них – слайси лопатки. Змастіть соусом.

Залийте заготовку розтопленим на водяній бані желатином. Накрийте ще одним пластом сала та знову нанесіть соус. Загорніть заготовку у пергамент та фольгу. Зверху покладіть гніт, відправте у холодильник на 12 год.

Після цього запечіть сало разом з гнітом у розігрітій до 80°C духовці впродовж 5 год. Дайте повністю охолонути.

Video: Как приготовить запеченное прессованное сало?

Смотрите рецепт запеченного прессованного сала на сайте кулинарного проекта Все Буде Смачно!
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Солоні огірки: класичний рецепт
Вино з абрикос: рецепт приготування в домашніх умовах
Шарлотка від Алли Ковальчук
РЕЦЕПТ: Капустяна шарлотка
Бабагануш: рецепт з баклажанів
Заморожені кубики шампанського для літніх коктейлів
Все про абрикос: найкращі рецепти
15 смачних страв, які можна приготувати в чашці
5 невідомих сніданків світу з 5 країн
Картопляні трояндочки з пармезаном та свіжим чебрецем
Консервированные огурцы (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму