твердий сир — 200 г
вершкове масло — 250 г
олія — 5 мл
яйце — 1 шт.
борошно — 250 г
мінеральна вода — 200 мл
сода — 6 г
сіль — 5 г
для соусу:
твердий сир — 50 г
сметана (20%) – 200 мл
часник — 1 зубчик
гірчиця — 5 мл
кріп — 2 гілочки
білий мелений перець — 1 г
сіль – 2 г
лимонний сік — 5 мл
Приготуйте соус: наріжте кріп, додайте вичавлений через прес часник та лимонний сік, натертий сир, сметану, гірчицю, сіль та білий перець. Перемішайте, дайте настоятися у холодильнику.
Приготуйте тісто для панкейків. Розтопіть масло, змішайте з натертим сиром. Додайте яйце, соду, сіль, мінеральну воду та борошно. Збийте масу до однорідності.
Змастіть маслом кулінарні кільця, поставте на розігріту пательню, налийте в кільця тісто. Смажте панкейки по 1 хвилині з кожного боку. Подавайте з сирним соусом.