Вареники з картоплею та грибами – гарний варіант на зиму, а ось влітку краще готувати вареники з начинкою з сезонних ягід. Щоб страва вийшла смачною, потрібно замісити правильне – тонке і прісне – тісто для вареників, а також акуратно підготувати ягоди, щоб вони не пом’ялися і не перетворилися на квашню.
Інгредієнти для вареників з чорницею і лохиною
- Тісто для вареників – рецепт тут
- Чорниця – 250 г
- Лохина – 250 г
- Цукор – 3 ст. л.
- Крохмаль – 1 ст. л.
Як приготувати вареники з чорницею і лохиною
- Приготуйте універсальне тісто для вареників – покроковий рецепт тут.
- Промийте і переберіть ягоди чорниці та лохини.
- Посипте начинку цукром і крохмалем – акуратно перемішайте, щоб не пом’яти ягоди.
- Поставте ягоди на півгодини до холодильника.
- Зліпіть половину вареників з чорницею і половину – з лохиною. Це можна зробити одним з трьох способів – традиційним, китайським або квадратним.
- Відправте вареники до киплячої води. Дочекайтеся, коли вони спливуть, і проваріть 5 хвилин.
- Подавайте вареники з чорницею і лохиною зі сметаною.
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Класичний рецепт чорничного варення