Домашній лимонад
СКЛАДОВІ
- Лимон — 2 шт.
- Цукор — 2 ст. л.
- М’ята — 1 гілочка
- Окріп — 500 мл
- Лід — 500 г
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
У сотейник кладемо пару ложок цукру (без води). Доводимо до стану «засмаглої» карамелі.
Нарізані лимони продавлюємо качалкою або ступкою.
Дивимося на карамель: вона повинна бути глибокого коричневого кольору і мати легкий аромат гіркоти. І за смаком карамель повинна злегка гірчити. Відразу заливаємо її окропом і додаємо лимони.
Чекаємо поки карамель відстане від стінок сотейника. Після цього переливаємо рідину в холодний посуд. Додаємо лід і м’яту.
Якщо ви збираєтеся зберігати напій більше дня, то м’яту краще додавати перед подачею. М’ята скорочує час зберігання лимонаду, а без м’яти він зберігається кілька днів.
Читайте також: Лимонад з м’ятою