Апельсинова паска від Михальченко Марії

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Великдень 2022
Якщо ви любите вологі паски - то цей рецепт апельсинової вологої паски саме для вас! Неймовірно смачна, ароматна паска!
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Сухофрукти500 г
Цедра апельсина2 шт
Ванільний цукор3 ч.л.
Коньяк2 ст.л.
Куркума1/3 ч.л.
Шафран1/3 ч.л.
Молоко350 мл
Цукор350 г
Дріжджі60 г
Борошно1 кг
Яєчні жовтки5 шт
Сіль0,5 ч.л.
Сода0,5 ч.л.
Жирні вершки60 мл
Вершкове масло130 г
Додати в список покупок

Рецепт приготування апельсинової паски від Мартиновської Марії

1. Етап 1 – приготування сухофруктів. Беремо родзинки та в’ялену журавлину. Обдайте їх кип’ятком на декілька хвилин та злийте воду. Додайте цедру апельсинів, шафран та куркуму (спеції додавати не обов’язково, але в такому випадку паска не буде наскільки жовта). Сюди ж додайте ванільний цукор або екстракт, коньяк та апельсиновий сік, все перемішайте, та настоюйте у холодильнику 10-15 годин у закритому кришкою посуді.

2. Етап 2 – приготування опари. Приступаємо до приготування основної опари. У посудину виливаємо 350 мл. теплого молока, до нього додати цукор та пресовані дріжджі та змішати до їх повного розчинення. Додайте просіяне борошно та змішайте вінчиком. Накрийте харчовою плівкою та залиште у теплому місці приблизно на годину.

3. Етап 3 – перший заміс. Переходимо до першого замісу. Змішуєте опару вінчиком, додайте сіль, соду, жовтки та теплі жирні вершки. Додайте ще борошно і швиденько протягом 3-4 хвилин замісіть тісто. Введіть в тісто розм’якшене вершкове масло. Та залиште на півтори години у теплому місці.

4. Етап 4 – приготування другої опари. До теплих вершків додаємо 1 ч. л. цукру та свіжі дріжджі, розмішуємо до їх повного розчинення. Як тільки опара почне пінитись, а станеться це буквально за декілька хвилин, додаємо ще 100 г. цукру та розмішуємо.

5. Етап 5 – другий заміс. Приступайте до другого замісу. До підійшовшого тіста додаємо опару та змішуємо руками. Щоб тісто не так приставало рук – змащуйте їх олією без запаху. Додайте просіяне борошно, та місіть приблизно 10 хвилин. Додайте сухофрукти разом з рідиною та продовжуйте місити тісто десь 30-40 хвилин. В кінці цього процесу, тісто має бути однорідним, гладким, не має рватись. Дайте підійти йому у теплому місці приблизно півтори години.

6. Етап 6 – формування апельсинових пасок. Тісто підросло, воно повинно бути еластичним на дотик, тож можна формувати паски. Для цього краї піджимайте всередину, защеплюйте руками та кладіть гладкою поверхнею вверх в форму. Дайте підійти їм у теплому місці годину чи півтори. Якщо паски підростуть не дуже сильно, то не лякайтеся, вони візміть своє у духовці. Поставте паски у розігріту до 180 градусів духовку і одразу зменшуйте температуру до 160 градусів. Випікайте приблизно 50-60 хвилин.

7. Прикрашаємо апельсинову паску за своїми вподобаннями.

Смачного!

Читайте також:

Сирна паска від Мартиновської Марії

Всі рецепти на Великдень 2022

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Бюджетна паска на смальці
Дарницька паска на згущеному молоці
Грузинська паска
Паска, що довго не черствіє
Паска з нутеллою від Лізи Глинської
Бабусина паска від Лізи Глинської
Закарпатська паска від Лілії Цвіт
Сирна паска на заварному кремі від Марії Михальченко
Італійська паска панеттоне від Євгена Клопотенка
Сирна паска від Ярославського Володимира
Шоколадна паска з цукатами від Євгена Клопотенка
Домашня паска: класичний рецепт від Євгена Клопотенка
Веганська паска без глютену
Паска з цукатами
Глазур для паски – простий рецепт


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці