Бюджетна паска на смальці

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Великдень 2022
Паска пухка, висока, запашна і дуже смачна! Саме смалець надає особливої м’якості тісту і зовсім не відчувається на смак. Такий рецепт точно стане в нагоді, коли потрібно напекти багато пасок та щоб це було бюджетно. Можете сміливо користуватися!
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Молоко500 мл
Цукор175 г
Пресовані дріжджі40 г
Борошно1 кг
Яйця2 шт
Ванільний цукор1 п.
Смалець100 г
Куркума1/4 ч.л.
Родзинки100 г
Додати в список покупок

Рецепт приготування бюджетної паски на смальці від Лілії Цвіт

1. У велику миску наливаємо ледь тепле молоко. Розкришіть сюди пресовані дріжджі, додайте ложку цукру від загальної кількості і це все ретельно перемішайте, щоб дріжджі розчинилися.

2. Додайте 8 ст. л. борошна від загальної кількості і замісіть рідке тісто як на млинці. Накрийте це все рушником і відправте у тепле місце на 1 годину.

3. Через годину до опари додайте яйця, цукор, пакетик ванільного цукру і смалець. Смалець у тісті зовсім не відчувається на смак. Додайте ще трішки куркуми для апетитного кольору. Та дуже добре перемішайте все це.

4. Починайте поступово додавати борошно (у 2-3 етапи) та замішувати тісто. Тісто повинно бути вільним і не потрібно занадто забивати його борошном.

5. Далі змастіть робочу поверхню олією, викладіть туди тісто та починайте його вимісювати. Дуже важливо гарно вимісити тісто руками. Ця процедура має займати приблизно пів години. Час від часу додавайте до тіста олію, щоб воно менще прилипало. Відправте тісто назад у миску, прикрийте рушничком і залиште в теплі на 2 години.

6. Після цього знову перемішайте тісто. У цей момент за бажанням можна додати цедру апельсина і також промиті і добре просушені родзинки. Перемішайте все, щоб родзинки з’єдналися з тістом. Важливо щоб сухофрукти були добре просушені та не мали зайвої рідини.

7. Можна почати формувати пасочки. Візміть шматочок тіста, так щоб він заповнював не більше як одну третю форми, підімніть його під низ та покладіть у форму. Родзинки бажано забирати зверху, так як вони будуть підгорати. Тепер накрийте форми рушничком і залиште на годину, щоб тісто піднялося практично до країв форми. Коли паски добре підіймуться у формі, то їх треба змастити жовтком розчиненим із водою. Випікати такі бюджетні паски потрібно при температурі 165 градусів приблизно 40-50 хвилин, щоб вони добре підрум’янилися.

Бюджетна паска на смальці готова! Пригощайтеся!

Читайте також:

Закарпатська паска від Лілії Цвіт

Всі рецепти на Великдень 2022

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Дарницька паска на згущеному молоці
Грузинська паска
Паска, що довго не черствіє
Апельсинова паска від Михальченко Марії
Паска з нутеллою від Лізи Глинської
Бабусина паска від Лізи Глинської
Закарпатська паска від Лілії Цвіт
Сирна паска на заварному кремі від Марії Михальченко
Італійська паска панеттоне від Євгена Клопотенка
Сирна паска від Ярославського Володимира
Шоколадна паска з цукатами від Євгена Клопотенка
Домашня паска: класичний рецепт від Євгена Клопотенка
Веганська паска без глютену
Паска з цукатами
Глазур для паски – простий рецепт


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці