Традиційна паска (фоторецепт)


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 1 разів



Великдень без паски - що земля без сонця. Рецепт традиційного паски перевірений на кухні Smachno.ua

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Інгредієнти
Додати в список покупок
Молоко250мл
Свіжі дріжджі30г
Борошно900г
Яйця3шт
Вершкове масло100г
Цукор150г
Ванільний цукор0.50ч.л.
Родзинки чи сухофрукти150г
Темний ром чи коньяк20мл
Лимонна цедра1ч.л.
Яєчні білки для гразурі2шт
Цукрова пудра для глазурі100г
Сільза смаком

Как спекти традиційну паску

Продукти для паски

1. Ізюм заливаємо теплою водою і залишаємо, щоб набухнув

2. Просіваємо борошно двічі

3. В теплому, але не гарячому молоці роззводимо дріжджі

Читайте також: Паска на домашній заквасці без дріжджів

4. Додаємо 250 г борошна та добре перемішуємо

5. Опару накриваємо рушником або запечатуємо харчовою плівкою та залишаємо в теплому місці підніматися

Можна поставити ємність з опарою в тепле місце

6. Білки відділяємо від жовтків

Читайте також: Царська паска

7. Жовтки розтираємо з цукром та ванільним цукром

Паски з цього тіста виходять не дуже солодкими. Якщо ви ласун, покладіть в тісто трохи більше цукру

8. Розм’якшуємо вершкове масло

Щоб масло швидше розм’якшилося, можна мисочку з маслом поставити в миску з теплою водою

9. Білки взбиваємо в піну з дрібкою солі

10. Опара повинна збільшитися в два рази

11. Кладемо в опару жовтки з цукром і добре перемішуємо

12. Додаємо м’яке масло та перемішуємо

13. Додаємо білки та знову перемішуємо

У тісто можна додати трохи хорошого коньяку або рому: алкоголь надає пишність випічці. Також для аромату можна додати в тісто лимонну цедру

14. Невеликими порціями починаємо всипати борошно

Читайте також: Заварна паска: рецепт

15. Замішуємо м’яке, еластичне тісто. Муки досить, коли тісто перестане прилипати до рук

Чим краще вимішати тісто, тим пишніше будуть паски

16. Миску з тістом запечатуємо харчовою плівкою і ставимо в миску з теплою водою. Залишаємо тісто підходити

Тісто має підходити в теплому місці — його не можна ставити на протяг

Читайте також: Рецепти великодніх страв – меню на Великдень 2018

17. Тісто повинно піднятися в 2 рази

18. Додаємо в тісто родзинки (можна покласти і інші сухофрукти) та гарно його вимішуємо. Знову залишаємо, щоб підійшло

Читайте також: Паска з цукатами

19. Форми для випічки пасок змащуємо рослинним маслом і присипаємо панірувальними сухарями

20. Коли тісто підніметься в два рази, розкладаємо його в підготовлені формочки

Читайте також: Паска як у бабусі від Світлани Шептухи (фоторецепт)

21. Заповнюємо формочки на 1/3 об’єму

Щоб паска не підгоріла, на низ духовки можна поставити деко з водою

22. Ставимо паски в теплу (але не гарячу!) духовку та залишаємо, щоб тісто ще раз піднялося. Коли тісто заповнить практично всю форму, нагріваємо духовку до 180 ° С і випікаємо паски до готовності

Перевірити готовність паски можна дерев’яною паличкою: якщо вона виходить сухою з тіста, паска готова

23. Коли паски спечуться, вимикаємо вогонь і залишаємо їх, щоб охололи, а потім виймаємо з формочок. В цей час, для прикраси паски, білки збиваємо з цукровою пудрою в круту піну — вона повинна тримати форму і не розтікатися

24. Наносимо білкову глазур на верхівку паски. Коли глазур трохи підсохне, прикрашаємо паску різнобарвною посипкою

Традиційна паска готова!

Читайте також: 



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Ніжні курячі сердечки в сметані
Макарони по-флотськи
Холодник на мінеральній воді (фоторецепт)
Весняний салат з черемші і редиски
Холодний суп з авокадо й редискою
Ягідний англійський трайфл
Домашня панакота: 3 рецепта
Дієтичні сирні кульки (фоторецепт)
Кускус з овочами
Деруни без борошна нашвидкоруч
Простий рецепт шарлотки з яблуками і бананами
Лобіо
Буріто з куркою
Кава з кардамоном


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити