Традиційна паска (фоторецепт)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Великдень 2018
Великдень без паски - що земля без сонця. Рецепт традиційного паски перевірений на кухні Smachno.ua
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Молоко250 мл
Свіжі дріжджі30 г
Борошно900 г
Яйця3 шт
Вершкове масло100 г
Цукор150 г
Ванільний цукор0.50 ч.л.
Родзинки чи сухофрукти150 г
Темний ром чи коньяк20 мл
Лимонна цедра1 ч.л.
Яєчні білки для гразурі2 шт
Цукрова пудра для глазурі100 г
Сіль за смаком
Додати в список покупок

Как спекти традиційну паску

Продукти для паски

1. Ізюм заливаємо теплою водою і залишаємо, щоб набухнув

2. Просіваємо борошно двічі

3. В теплому, але не гарячому молоці роззводимо дріжджі

Читайте також: Паска на домашній заквасці без дріжджів

4. Додаємо 250 г борошна та добре перемішуємо

5. Опару накриваємо рушником або запечатуємо харчовою плівкою та залишаємо в теплому місці підніматися

Можна поставити ємність з опарою в тепле місце

6. Білки відділяємо від жовтків

Читайте також: Царська паска

7. Жовтки розтираємо з цукром та ванільним цукром

Паски з цього тіста виходять не дуже солодкими. Якщо ви ласун, покладіть в тісто трохи більше цукру

8. Розм’якшуємо вершкове масло

Щоб масло швидше розм’якшилося, можна мисочку з маслом поставити в миску з теплою водою

9. Білки взбиваємо в піну з дрібкою солі

10. Опара повинна збільшитися в два рази

11. Кладемо в опару жовтки з цукром і добре перемішуємо

12. Додаємо м’яке масло та перемішуємо

13. Додаємо білки та знову перемішуємо

У тісто можна додати трохи хорошого коньяку або рому: алкоголь надає пишність випічці. Також для аромату можна додати в тісто лимонну цедру

14. Невеликими порціями починаємо всипати борошно

Читайте також: Заварна паска: рецепт

15. Замішуємо м’яке, еластичне тісто. Муки досить, коли тісто перестане прилипати до рук

Чим краще вимішати тісто, тим пишніше будуть паски

16. Миску з тістом запечатуємо харчовою плівкою і ставимо в миску з теплою водою. Залишаємо тісто підходити

Тісто має підходити в теплому місці — його не можна ставити на протяг

Читайте також: Рецепти великодніх страв – меню на Великдень 2018

17. Тісто повинно піднятися в 2 рази

18. Додаємо в тісто родзинки (можна покласти і інші сухофрукти) та гарно його вимішуємо. Знову залишаємо, щоб підійшло

Читайте також: Паска з цукатами

19. Форми для випічки пасок змащуємо рослинним маслом і присипаємо панірувальними сухарями

20. Коли тісто підніметься в два рази, розкладаємо його в підготовлені формочки

Читайте також: Паска як у бабусі від Світлани Шептухи (фоторецепт)

21. Заповнюємо формочки на 1/3 об’єму

Щоб паска не підгоріла, на низ духовки можна поставити деко з водою

22. Ставимо паски в теплу (але не гарячу!) духовку та залишаємо, щоб тісто ще раз піднялося. Коли тісто заповнить практично всю форму, нагріваємо духовку до 180 ° С і випікаємо паски до готовності

Перевірити готовність паски можна дерев’яною паличкою: якщо вона виходить сухою з тіста, паска готова

23. Коли паски спечуться, вимикаємо вогонь і залишаємо їх, щоб охололи, а потім виймаємо з формочок. В цей час, для прикраси паски, білки збиваємо з цукровою пудрою в круту піну — вона повинна тримати форму і не розтікатися

24. Наносимо білкову глазур на верхівку паски. Коли глазур трохи підсохне, прикрашаємо паску різнобарвною посипкою

Традиційна паска готова!

Читайте також: 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Млинці по-ірландськи
Рецепти десертів на католицьке Різдво
Торт Мікадо — рецепт
Празький торт без згущеного молока
Рогалики на пиві
Домашні пиріжки із солодкою начинкою: прості рецепти
Рецепт Тірамісу
Калачі: 3 рецепти
Цвєтаєвський пиріг з яблуками: рецепт
Прокинься і їж: 5 десертів з кавою, що бадьорять
5 корисних десертів без грама цукру
Домашні рогалики: 5 простих рецептів
Зефір зі сметани
Вафельні трубочки зі згущеним молоком
Рецепт булочок Сіннабон з шоколадом

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо