Традиційна паска (фоторецепт)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Великдень 2018
Великдень без паски - що земля без сонця. Рецепт традиційного паски перевірений на кухні Smachno.ua
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Молоко250 мл
Свіжі дріжджі30 г
Борошно900 г
Яйця3 шт
Вершкове масло100 г
Цукор150 г
Ванільний цукор0.50 ч.л.
Родзинки чи сухофрукти150 г
Темний ром чи коньяк20 мл
Лимонна цедра1 ч.л.
Яєчні білки для гразурі2 шт
Цукрова пудра для глазурі100 г
Сіль за смаком
Додати в список покупок

Как спекти традиційну паску

Продукти для паски

1. Ізюм заливаємо теплою водою і залишаємо, щоб набухнув

2. Просіваємо борошно двічі

3. В теплому, але не гарячому молоці роззводимо дріжджі

Читайте також: Паска на домашній заквасці без дріжджів

4. Додаємо 250 г борошна та добре перемішуємо

5. Опару накриваємо рушником або запечатуємо харчовою плівкою та залишаємо в теплому місці підніматися

Можна поставити ємність з опарою в тепле місце

6. Білки відділяємо від жовтків

Читайте також: Царська паска

7. Жовтки розтираємо з цукром та ванільним цукром

Паски з цього тіста виходять не дуже солодкими. Якщо ви ласун, покладіть в тісто трохи більше цукру

8. Розм’якшуємо вершкове масло

Щоб масло швидше розм’якшилося, можна мисочку з маслом поставити в миску з теплою водою

9. Білки взбиваємо в піну з дрібкою солі

10. Опара повинна збільшитися в два рази

11. Кладемо в опару жовтки з цукром і добре перемішуємо

12. Додаємо м’яке масло та перемішуємо

13. Додаємо білки та знову перемішуємо

У тісто можна додати трохи хорошого коньяку або рому: алкоголь надає пишність випічці. Також для аромату можна додати в тісто лимонну цедру

14. Невеликими порціями починаємо всипати борошно

Читайте також: Заварна паска: рецепт

15. Замішуємо м’яке, еластичне тісто. Муки досить, коли тісто перестане прилипати до рук

Чим краще вимішати тісто, тим пишніше будуть паски

16. Миску з тістом запечатуємо харчовою плівкою і ставимо в миску з теплою водою. Залишаємо тісто підходити

Тісто має підходити в теплому місці — його не можна ставити на протяг

Читайте також: Рецепти великодніх страв – меню на Великдень 2018

17. Тісто повинно піднятися в 2 рази

18. Додаємо в тісто родзинки (можна покласти і інші сухофрукти) та гарно його вимішуємо. Знову залишаємо, щоб підійшло

Читайте також: Паска з цукатами

19. Форми для випічки пасок змащуємо рослинним маслом і присипаємо панірувальними сухарями

20. Коли тісто підніметься в два рази, розкладаємо його в підготовлені формочки

Читайте також: Паска як у бабусі від Світлани Шептухи (фоторецепт)

21. Заповнюємо формочки на 1/3 об’єму

Щоб паска не підгоріла, на низ духовки можна поставити деко з водою

22. Ставимо паски в теплу (але не гарячу!) духовку та залишаємо, щоб тісто ще раз піднялося. Коли тісто заповнить практично всю форму, нагріваємо духовку до 180 ° С і випікаємо паски до готовності

Перевірити готовність паски можна дерев’яною паличкою: якщо вона виходить сухою з тіста, паска готова

23. Коли паски спечуться, вимикаємо вогонь і залишаємо їх, щоб охололи, а потім виймаємо з формочок. В цей час, для прикраси паски, білки збиваємо з цукровою пудрою в круту піну — вона повинна тримати форму і не розтікатися

24. Наносимо білкову глазур на верхівку паски. Коли глазур трохи підсохне, прикрашаємо паску різнобарвною посипкою

Традиційна паска готова!

Читайте також: 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Улюблені сирники: простий рецепт
Випічка за півгодини: 3 рецепта
Домашні десерти до ранкового чаю
Торт Наполеон (Все буде добре)
Смачно і корисно: рецепти десертів з буряка
Молочна мастика
Глазуровані пончики (Все буде добре)
Пісочне тісто
Лаваш на кислому молоці
Хмиз
Торт Опера від Анетті Жернової (фоторецепт)
Десерти до чаю: 5 простих і швидких рецептів
Фруктовий торт без випічки
Шоколадний торт Альгамбра
Квасолевий торт (Все буде добре, відеорецепт)

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
зеленый суп-пюре, рецепт приготовления зеленого супа-пюре, рецепт зеленого супа-пюре, рецепт супа-пюре из брокколи, рецепт супа-пюре из брокколи и кабачка, рецепт приготовления супа-пюре из кабачка
Зелений суп-пюре (Все буде добре)
зефир рецепт, рецепт зефира, как приготовить зефир в домашних условиях, рецепт яблочного зефира, рецепт сливовового зефира, как приготовить клюквенный зефир
Як приготувати зефір: 3 рецепти