Приготування сиру
Молоко доводимо до кипіння і по ложці починаємо додавати кисле молоко. Зменшуємо вогонь до мінімуму, перемішуємо і чекаємо, поки молоко скисне і почне відділятися сироватка.
Прибираємо з вогню, охолоджуємо до 60 С і відкидаємо на друшляк, застелений марлею (3 шари). Залишаємо на 1-2 години, щоб стекла сироватка.
Щоб сир вийшов більш щільним, його можна поставити під прес.
Читайте також:
Приготування паски
Сухофрукти обвалюємо в крохмалі. Готовий сир перетираємо через сито.
Жовтки збиваємо, додаємо сир, лимонну цедру і ванільний цукор. Збиваємо. Білки збиваємо до білої піни і поступово додаємо цукор. Збиваємо в круту піну і поступово з’єднуємо збиті білки з сирною масою.
Роз’ємну форму змащуємо олією і викладаємо в неї сирне тісто. Злегка струшуємо форму, щоб маса рівномірно розподілилася, поміщаємо форму в глибоке деко з водою (водяна баня), накриваємо форму фольгою і ставимо в розігріту до 160 ° С духовку на 1 годину.
Через 40 хвилин фольгу знімаємо і даємо сирній пасці підрум’янитися зверху.
Готову сирну паску охолоджуємо, обережно виймаємо з форми, прикрашаємо білковою глазур’ю і цукатами.
Читайте також: Сирна паска: Топ-7 рецептів