Празький торт – рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
День рождения
Рецепт легендарного шоколадного торта, який свого часу був придуманий кондитером московського ресторану Прага. Як приготувати Празький торт, дивіться в нашому рецепті
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Для тіста
Цукор1 ст
Яйця3 шт
Сметана1 ст
Борошно1,5 ст
Сгущене молоко0,5 банки
Какао2 ст.л.
Сода1 ч.л.
Для крему
Сгущене молоко0,5 банки
Вершкове масло150 г
Для глазури
Вершкове масло50 г
Цукор4 ст.л.
Молоко2 ст.л.
Какао2 ст.л.
Коньяк50 мл
Додати в список покупок

ГОТУЄМО З НАМИ
6 кращих коржів для тортів

Приготування тіста для Празького торта:

  1. Розігрійте духовку до 200 С.
  2. Розітріть яйця з цукром, поки маса не стане пишною і світлою. Додайте сметану, згущене молоко і добре збийте. Поступово всипте борошно, какао і соду. Все добре перемішайте.
  3. Розділіть тісто на 4 частини. Спечені коржі повинні вийде в діаметрі 24 см. Кожен корж випікається до 20 хвилин.
  4. Після того як коржі охолонуть просочіть їх коньяком.

Приготування крему для Празького торта:

  1. Розм’якшене вершкове масло збиваємо зі згущеним молоком, додаємо какао.
  2. Добре перемішуємо і охолоджуємо.

Приготування глазурі для Празького торта:

  1. Змішайте вершкове масло, цукор, молоко і какао.
  2. Варіть суміш протягом 3-5 хвилин.

Три коржа змащуємо кремом і складаємо торт. Верхній шар і боки покриваємо шоколадною глазур’ю, потім ставимо торт на кілька годин в холодильник.

ГОТУЄМО З НАМИ
Як зробити шоколадні прикраси для десертів своїми руками

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Бюджетна паска на смальці
Дарницька паска на згущеному молоці
Грузинська паска
Паска, що довго не черствіє
Апельсинова паска від Михальченко Марії
Паска з нутеллою від Лізи Глинської
Бабусина паска від Лізи Глинської
Закарпатська паска від Лілії Цвіт
Сирна паска на заварному кремі від Марії Михальченко
Італійська паска панеттоне від Євгена Клопотенка
Сирна паска від Ярославського Володимира
Шоколадна паска з цукатами від Євгена Клопотенка
Домашня паска: класичний рецепт від Євгена Клопотенка
Веганська паска без глютену
Паска з цукатами


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці