Шоколадний торт з обліпихою

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
День народження
Шоколадна основа, солодкий заварний крем з обліпихою і шоколадний ганаш - ну який ласун залишиться байдужим до цього приголомшливого торта?
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Чорний шоколад230 г
Вершки100 мл
Для тіста
Борошно250 г
Цукрова пудра50 г
Вершкове масло200 г
Для крему
Обліпиха300 г
Желатин10 г
Яйця5 шт
Вершкове масло60 г
Цукор200 г
Додати в список покупок

Приготування коржа для торта

  1. Розтоплюємо шоколад (100 г), цукрову пудру змішуємо з маслом, додаємо теплий шоколад. Перемішуємо і всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Відправляємо тісто на годину в холодильник.
  2. Дно форми для випічки вистилаємо пергаментом. Викладаємо у форму тісто й формуємо корж з бортиками. Накриваємо корж пергаментом, засипаємо квасолею і випікаємо в розігрітій до 180 С 20-25 хвилин.

Приготування заварного крему

  1. Желатин замочуємо в невеликій кількості води.
  2. Обліпиху перебиваємо в блендері, а потім перетираємо через сито. Сік з м’якоттю переливаємо в сотейник і ставимо на водяну баню. Додаємо цукор, перемішані яйця і заварюємо крем.
  3. Коли на поверхні крему з’явиться пінка, додаємо вершкове масло і готуємо до загустіння.
  4. Охолоджуємо і додаємо желатин (желатин потрібно попередньо розмішати з невеликою кількістю теплого крему).

Читайте також: Торт з вишнею «Монастирська хата»

Приготування торта

  1. Шоколад розтоплюємо в вершках.
  2. На корж виливаємо шоколадний ганаш і даємо йому застигнути в холодному місці. Зверху заливаємо крем і залишаємо в холодному місці до застигання.

Читайте також: Празький торт – рецепт приготування

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Осіннє меню: 5 рецептів гарбузово-яблучної випічки
Яблучні кекси
Домашні пиріжки з гарбузом: простий рецепт
Яблучні оладки
5 кращих рецептів шарлотки на будь-який смак
Ладу — рецепт індійських солодощів
Груші, запечені з сиром і горіхами
Содники
Домашній медовик: 5 простих рецептів
Шоколадні оладки від Ектора Хіменеса-Браво (Все буде добре)
Торт Мурашник
Мармурова глазур
Як приготувати марципан в домашніх умовах
Глазур для торта: ТОП-3 рецепти
Яблучний кекс

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
яблочные кексы
Яблучні кекси
Яблучні оладки