Шоколадний торт з обліпихою

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
День народження
Шоколадна основа, солодкий заварний крем з обліпихою і шоколадний ганаш - ну який ласун залишиться байдужим до цього приголомшливого торта?
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Чорний шоколад230 г
Вершки100 мл
Для тіста
Борошно250 г
Цукрова пудра50 г
Вершкове масло200 г
Для крему
Обліпиха300 г
Желатин10 г
Яйця5 шт
Вершкове масло60 г
Цукор200 г
Додати в список покупок

Приготування коржа для торта

  1. Розтоплюємо шоколад (100 г), цукрову пудру змішуємо з маслом, додаємо теплий шоколад. Перемішуємо і всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Відправляємо тісто на годину в холодильник.
  2. Дно форми для випічки вистилаємо пергаментом. Викладаємо у форму тісто й формуємо корж з бортиками. Накриваємо корж пергаментом, засипаємо квасолею і випікаємо в розігрітій до 180 С 20-25 хвилин.

Приготування заварного крему

  1. Желатин замочуємо в невеликій кількості води.
  2. Обліпиху перебиваємо в блендері, а потім перетираємо через сито. Сік з м’якоттю переливаємо в сотейник і ставимо на водяну баню. Додаємо цукор, перемішані яйця і заварюємо крем.
  3. Коли на поверхні крему з’явиться пінка, додаємо вершкове масло і готуємо до загустіння.
  4. Охолоджуємо і додаємо желатин (желатин потрібно попередньо розмішати з невеликою кількістю теплого крему).

Читайте також: Торт з вишнею «Монастирська хата»

Приготування торта

  1. Шоколад розтоплюємо в вершках.
  2. На корж виливаємо шоколадний ганаш і даємо йому застигнути в холодному місці. Зверху заливаємо крем і залишаємо в холодному місці до застигання.

Читайте також: Празький торт – рецепт приготування

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Сирний кекс за ГОСТом
Шарлотка з яблуками (фото рецепт)
Пишний шоколадний бісквіт для торта
Швидкий пиріг з абрикосами (з кислого молока)
Економний медовий торт
Глазур для торта
Абрикосове морозиво: 3 простих рецепти
Торт Рижик
Бісквітний пиріг з лисичками й сиром (Все буде добре, відео)
Смородина, перетерта з цукром
Шарлотка з безе
Як зробити шарлотку з яблуками та бренді?
Пиріг з червоною і чорною порічкою
Чорниця, протерта з цукром
Шарлотка з яблуками в мультиварці

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму