Празький торт від Лізи Глинської (фоторецепт)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
День народження
Своїм варіантом приготування знаменитого празького торта поділилася переможниця кулінарного шоу «МастерШеф-2» і випускниця Міжнародної кулінарної академії Le Cordon Bleu Єлизавета Глинська
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Для біствіту:
Яйця2 шт.
Цукор130 г
Борошно140 г
Жовтки40 г
Какао порошок20 г
Вершкове масло20 г
Для просовування:
Абрикосовий джем50 г
Вода50 мл
Для крему:
Вершкове масло200 г
Згущене молоко100 г
Жовтки60 г
Цукор20 г
Какао20 г
Для глазурі:
Абрикосовый джем50 г
Чорний шоколад200 г
Олія30 мл
Додати в список покупок

Як приготувати празький торт

рецепт пражского торта шаг 1

Продукти для торта «Прага»

Кількість інгредієнтів розрахована на форму діаметром 18-20 см

Готуємо бісквіт

рецепт пражского торта шаг 2

рецепт пражского торта шаг 3

1. Яйця збиваємо з цукром до появи малюнка: чим більше збиваємо, тим більш повітряним буде бісквіт


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Шоколадний торт по рецепту Ерни Кефер («Все буде добре», відео)


рецепт пражского торта шаг 4

рецепт пражского торта шаг 5

2. Правильно збита яєчна маса вся буде в повітряних бульбашках

рецепт пражского торта шаг 6

рецепт пражского торта шаг 7

3. Просіваємо борошно з какао

рецепт пражского торта шаг 8

4. Топимо масло та з’єднуємо його з невеликою порцією збитих яєць

рецепт пражского торта шаг 9

5. Додаємо борошно з какао в яєчну суміш і перемішуємо

рецепт пражского торта шаг 10

рецепт пражского торта шаг 11

6. Викладаємо тісто в круглу форму та вирівнюємо поверхню

рецепт пражского торта шаг 12

7. Випікаємо бісквіт в розігрітій до 160 ° С духовці 25-30 хвилин

рецепт пражского торта шаг 13

рецепт пражского торта шаг 14

8. Готовий бісквіт виймаємо з форми

Щоб бісквіт добре вийшов з форми і не поламався, проходимо ножем між формою і боками бісквіта

рецепт пражского торта шаг 15

рецепт пражского торта шаг 16

рецепт пражского торта шаг 17

9. Розрізаємо бісквіт на 3 коржі


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Шварцвальдський торт («Все буде добре», відео)


Готуємо крем

рецепт пражского торта шаг 18

рецепт пражского торта шаг 19

1. Взбиваємо яєчні жовтки з цукром

рецепт пражского торта шаг 20

рецепт пражского торта шаг 21

рецепт пражского торта шаг 22

2. Додаємо какао, згущене молоко та перемішуємо

рецепт пражского торта шаг 23

3. Ставимо суміш на водяну баню і, постійно помішуючи, доводимо її до температури 60 ° С: якщо спробувати суміш пальцем, вона буде гаряча, але не обпікаюча. Готовий крем знімаємо з вогню та охолоджуємо

рецепт пражского торта шаг 24

рецепт пражского торта шаг 25

4. М’яке вершкове масло взбиваємо до стану помадки

рецепт пражского торта шаг 26рецепт пражского торта шаг 27

5. Поєднуємо помадку та охолоджений крем

Готуємо просочування

рецепт пражского торта шаг 28

Воду з’єднуємо з абрикосовим джемом та доводимо до кипіння

Якщо в джемі трапляються великі шматочки, то краще перебити все блендером

Збираємо торт

рецепт пражского торта шаг 29

1. Форму для збірки торта дублюємо бордюрной стрічкою

рецепт пражского торта шаг 30

2. Промащуємо коржі абрикосовим просоченням

Нижній шар сильно намащувати не потрібно, щоб він не розмокнув

рецепт пражского торта шаг 31

рецепт пражского торта шаг 32

рецепт пражского торта шаг 33

рецепт пражского торта шаг 34

рецепт пражского торта шаг 35

рецепт пражского торта шаг 36

3. Прошаровуємо коржі кремом і збираємо торт

рецепт пражского торта шаг 37

4. Знімаємо форму та прибираємо стрічку

рецепт пражского торта шаг 38

5. Верхній корж змащуємо абрикосовим джемом


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Торт «Три шоколада» від Лізи Глинської (фоторецепт)


Готуємо глазурь

рецепт пражского торта шаг 39

1. Шоколад топимо на водяній бані

рецепт пражского торта шаг 40

2. Додаємо олію та перемішуємо

рецепт пражского торта шаг 41

рецепт пражского торта шаг 43

рецепт пражского торта шаг 44

3. Глазуруємо торт та ставимо в прохолодне місце до повного застигання глазурі

рецепт пражского торта

4. Залишки глазурі виливаємо в паперовий корнетик і круговими рухами в хаотичному порядку наносимо на поверхню торта малюнок

Корнетик — це конвертик, зроблений з пергаменту

рецепт пражского торта

Пражський торт готовий!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Малиново-сирний торт від Лізи Глинської (фоторецепт)


лиза глинская

Дякуємо за рецепт Єлизаветі Глинській

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Новорічний настрій: 5 оригінальних страв з мандаринами
Найкраще поєднання: 5 рецептів бананово-шоколадних десертів
Любов француженок: 5 рецептів тортів-суфле
Соковиті пироги: ТОП-3 рецепти
Торт Бите скло з бісквітом
Пончики з начинкою із Nutella
Швидкі десерти на Новий рік 2019
Відривний пиріг: 3 рецепти приготування
Пончики Карнавал
Штоллен з марципаном
5 рецептів ароматного кексу
Імбирне печиво: кращі рецепти приготування
ТОП-5 десертів з заварним кремом
Вергуни на кефірі
Десерти зі всього світу: 5 рецептів

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт оливье с яблоком и свежим огурцом, рецепт приготовления оливье с яблоком и свежим огурцом, как приготовить оливье с яблоком и свежим огурцом, состав оливье с яблоком и свежим огурцом, как приготовить оливье с яблоком и свежим огурцом
Олів’є з яблуком і свіжим огірком
рецепт салата мимоза с картошкой и огурцом, рецепт приготовления салата мимоза с картошкой и огурцом, как приготовить салат мимоза с картошкой и огурцом, состав салата мимоза с картошкой и огурцом, как приготовить салат мимоза с картошкой и огурцом
Салат Мімоза з картоплею і огірком