Як приготувати празький торт
Продукти для торта «Прага»
Кількість інгредієнтів розрахована на форму діаметром 18-20 см
Готуємо бісквіт
1. Яйця збиваємо з цукром до появи малюнка: чим більше збиваємо, тим більш повітряним буде бісквіт
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Шоколадний торт по рецепту Ерни Кефер («Все буде добре», відео)
2. Правильно збита яєчна маса вся буде в повітряних бульбашках
3. Просіваємо борошно з какао
4. Топимо масло та з’єднуємо його з невеликою порцією збитих яєць
5. Додаємо борошно з какао в яєчну суміш і перемішуємо
6. Викладаємо тісто в круглу форму та вирівнюємо поверхню
7. Випікаємо бісквіт в розігрітій до 160 ° С духовці 25-30 хвилин
8. Готовий бісквіт виймаємо з форми
Щоб бісквіт добре вийшов з форми і не поламався, проходимо ножем між формою і боками бісквіта
9. Розрізаємо бісквіт на 3 коржі
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Шварцвальдський торт («Все буде добре», відео)
Готуємо крем
1. Взбиваємо яєчні жовтки з цукром
2. Додаємо какао, згущене молоко та перемішуємо
3. Ставимо суміш на водяну баню і, постійно помішуючи, доводимо її до температури 60 ° С: якщо спробувати суміш пальцем, вона буде гаряча, але не обпікаюча. Готовий крем знімаємо з вогню та охолоджуємо
4. М’яке вершкове масло взбиваємо до стану помадки
5. Поєднуємо помадку та охолоджений крем
Готуємо просочування
Воду з’єднуємо з абрикосовим джемом та доводимо до кипіння
Якщо в джемі трапляються великі шматочки, то краще перебити все блендером
Збираємо торт
1. Форму для збірки торта дублюємо бордюрной стрічкою
2. Промащуємо коржі абрикосовим просоченням
Нижній шар сильно намащувати не потрібно, щоб він не розмокнув
3. Прошаровуємо коржі кремом і збираємо торт
4. Знімаємо форму та прибираємо стрічку
5. Верхній корж змащуємо абрикосовим джемом
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Торт «Три шоколада» від Лізи Глинської (фоторецепт)
Готуємо глазурь
1. Шоколад топимо на водяній бані
2. Додаємо олію та перемішуємо
3. Глазуруємо торт та ставимо в прохолодне місце до повного застигання глазурі
4. Залишки глазурі виливаємо в паперовий корнетик і круговими рухами в хаотичному порядку наносимо на поверхню торта малюнок
Корнетик — це конвертик, зроблений з пергаменту
Пражський торт готовий!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Малиново-сирний торт від Лізи Глинської (фоторецепт)
Дякуємо за рецепт Єлизаветі Глинській