Паска на домашній заквасці без дріжджів


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Ще сто років тому на столах наших предків красувалася саме така паска — на заквашувальному тесті. Її смак набагато краще вже звичної для нас дріжджової, а мінусів немає, хіба що доведеться витратити трохи більше часу на приготування домашньої закваски

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Інгредієнти
Для освіження стартера
Мука (для освежения стартера)1ст.л.
Вода (для освежения стартера)1,5ст.л.
Стартер (пшеничный или ржаной)1ч.л.
Для закваски
Мука (для закваски)150г
Вода (для закваски)150мл
Освеженный стартер (для закваски)2ст.л.
Для тіста
Закваска (для теста)150г
Мука (для теста)200г
Яйца (для теста)1,50шт.
Молоко (для теста)25мл
Масло сливочное (для теста)40г
Сахар (для теста)100г
Ванильный сахар (для теста)1ч.л.
Изюм, цукаты (для теста)50г
Соль (для теста)0,5ч.л.
Для прикрашання
Яичный белок (для глазури)1шт.
Сахарная пудра (для глазури)1стакан
Лимонный сокпо вкусу
Додати в список покупок

Як приготувати паску на домашній заквасці

Ми вже розповідали, як приготувати домашню закваску, тепер же настав час спробувати її в улюбленій випічці — пасці.

Покроковий рецепт паски

Крок 1: освіжаємо стартер

Дістаємо з холодильника стартер і даємо йому нагрітися протягом години. Борошно розводимо з водою. Додаємо стартер. Перемішуємо, накриваємо посуд кришкою і залишаємо в теплому місці на 8 годин.

Крок 2: готуємо закваску

Борошно розводимо з водою, додаємо оновлений стартер. Перемішуємо, накриваємо посуд кришкою (рушником, тарілкою) і залишаємо в теплому місці на 12 годин.

Важливо: закваска готова до використання, коли вона починає підніматися і вибирається з посуду

Крок 3: приготування паски

Для приготування паски беремо 150 г закваски. Іншу закваску викладаємо в скляну ємність і прибираємо в холодильник. У молоці розводимо сіль. Яйця злегка збиваємо. Масло розтоплюємо на водяній бані (або в духовці) і злегка охолоджуємо (масло повинно бути теплим, але не гарячим).

У закваску всипаємо цукор, ванільний цукор. Перемішуємо. Додаємо яйця, молоко і масло. Перемішуємо. Всипаємо просіяне борошно і замішуємо м’яке, липке тісто. Додаємо в тісто промитий і висушений ізюм.

Кондитери радять не додавати в дріжджове/заквасочне тісто сіль в чистому вигляді — краще спочатку розводити її водою

Викладаємо тісто в миску, накриваємо рушником і залишаємо на 30 хвилин для ферментації. Після тісто добре вимішуємо (10-15 хвилин) і залишаємо на три години для вистоювання. Через кожну годину тісто дістаємо з миски і складаємо конвертиком.

Робимо це таким чином: тісто руками розтягуємо в пласт, загортаємо до центру протилежні кінці і ще раз загинаємо кінці.

В результаті тісто повинно скластися в невеликий «конвертик».

Ця процедура дозволяє насититися тісту повітрям. Всього ми складаємо тісто три рази. Після того, як ми склали тісто в останній раз, надаємо йому красиву форму, згладжуючи шви з боків.

Форму для випічки паски змащуємо вершковим маслом. За бажанням присипаємо форму панірувальними сухарями. Викладаємо у форму тісто швом вниз, накриваємо рушником і даємо тесту збільшитися в об’ємі в два рази.

Духовку розігріваємо до 180° С. Розміщуємо форму з паскою в духовку і випікаємо 60 хвилин. Час випічки паски залежить від її розміру і може коливатися від 30 хвилин до години.

Готовність паски перевіряємо дерев’яною паличкою: якщо паличка виходить з паски сухою, вона готова. Вимикаємо духовку і даємо пасці трохи охолонути, а потім виймаємо її з форми. Якщо боки паски пристали до форми, їх потрібно злегка підрізати ножем.

Крок 4: прикрашання паски

Яєчний білок збиваємо з дрібкою солі в стійку піну. Поступово всипаємо цукрову пудру і збиваємо до моменту, поки глазур буде триматися на віночку. За бажанням додаємо в глазур трохи лимонного соку.

Верхівку паски змащуємо білкової глазур’ю і посипаємо кондитерської посипкою. Даємо глазурі повністю захолонути.

Как розрахувати час для приготування паски?

Якщо ви збираєтеся пекти паски в п’ятницю, то стартер з холодильника краще дістати о 13.00 в четвер. Тоді через годину ви зможете її освіжити, а вже о 22.00 зробити закваску на ніч. У п’ятницю вранці, о 10.00, потрібно буде замішати тісто, а до 17.00 можна спокійно спекти паски.

Ви можете змінювати час, підлаштовуючи його під свій режим. Не біда, якщо між освіженням стартера і приготуванням закваски пройде більше, ніж 8 годин. Головне, щоб сама закваска не надто перекисло.

Читайте також: Паска царська

Великдень 2018 – рецепти



Мені вдалося!

Рекомендуємо
Безе
Празький торт – рецепт приготування
Заварний пиріг Карпатка
Бите скло — рецепт торта
Торт «Червоний оксамит» (фоторецепт)
Налисники з сиром
Бісквітний торт з полуницею
Сирна запіканка з маком і яблуками
Заливний пиріг з полуницею і сметаною
Смачний кекс з полуницею
Десерт із ревеню, бісквіту та заварного крему (Все буде добре, відеорецепт)
Тарталетки з начинкою із полуниці і ревеню (Все буде добре, відеорецепт)
Пиріг з полуницею в мультиварці
Десерт «Роккі Роуд» від Анетті Жернової (фоторецепт)
Тарт з полуницею


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
клубничный рахат-лукум, клубничный рахат-лукум видео рецепт, клубничный рахат-лукум все буде смачно, как приготовить клубничный рахат-лукум
Полуничний рахат-лукум. 10 страв з ягід. 8 місце
клубничные мадленки с клубничным маслом, клубничные мадленки с клубничным маслом видео рецепт, клубничные мадленки с клубничным маслом все буде смачно, как приготовить клубничные мадленки с клубничным маслом
Полуничні мадленки з полуничним маслом. 10 страв з ягід. 10 місце