Паска від Тетяни Литвинової (Все буде добре – відеорецепт)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Великдень 2022
Німецька паска від ресторатора і кулінара Тетяни Литвинової
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Лимон1 шт
Апельсин1 шт
Родзинки200 г
Цукати140 г
Цукор350 г
Яйця6 шт
Борошно1000 г
Яєчні жовтки4 шт
Ванільний цукор15 г
Вершкове масло200 г
Сметана100 г
Для опари
Борошно100 г
Молоко200 мл
Цукор2 ст.л.
Дріжджі сухі14 г
Додати в список покупок

Як приготувати паску: рецепт

Для опари підігріваємо молоко: воно повинно бути тепле, але не гаряче. Додаємо цукор, борошно і дріжджі. Даємо опарі піднятися в 3-4 рази.

Відокремлюємо жовтки від білків. Загальну кількість цукру ділимо на дві частини. З однією частиною збиваємо жовтки, а з іншою – білки.

Жовтки збиваємо до білого, а білки збиваємо в круту піну. Акуратно з’єднуємо білки і жовтки. Всипаємо трохи борошна (300 г). Додаємо опару і злегка перемішуємо. Миску з тістом накриваємо рушником і залишаємо на 40 хвилин в теплому місці.

Розтоплюємо в сотейнику вершкове масло. Додаємо до масла сметану, цедру цитрусів і сік 1/3 лимона. Викладаємо цю суміш в тісто і всипаємо решту борошна. Добре вимішуємо: повинно вийти м’яке, злегка липнуче до рук тісто. Вмішуємо в тісто цукати і родзинки. Залишаємо тісто на 1,5 години в теплому місці.


Читайте також: Паска з цукатами


Форму для паски змащуємо маслом і викладаємо у форму тісто, заповнюючи її на 1/3 об’єму. Залишаємо тісто, щоб підійшло. Змащуємо паску збитим яйцем і випікаємо в розігрітій до 160 С духовці 60 хвилин.

Готову паска виймаємо з форми і прикрашаємо білковою глазур’ю.

З цього тіста можна приготувати великодніх зайців з марципановими яйцями.

Рецепти до Великодня 2018

Як приготувати паску: відеорецепт

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Бюджетна паска на смальці
Дарницька паска на згущеному молоці
Грузинська паска
Паска, що довго не черствіє
Апельсинова паска від Михальченко Марії
Паска з нутеллою від Лізи Глинської
Бабусина паска від Лізи Глинської
Закарпатська паска від Лілії Цвіт
Сирна паска на заварному кремі від Марії Михальченко
Італійська паска панеттоне від Євгена Клопотенка
Сирна паска від Ярославського Володимира
Шоколадна паска з цукатами від Євгена Клопотенка
Домашня паска: класичний рецепт від Євгена Клопотенка
Веганська паска без глютену
Паска з цукатами


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці