Як приготувати шоколадний заварний крем
Продукти для крема
1. В сотейник наливаємо молоко
2. Додаємо цукор (1/2 від кількості молока)
3. Яйця поєднуємо з цукром, що залишився
4. Взбиваємо
5. Додаємо борошно і кукурудзяний крохмаль, а так само трохи (близько 30 мл) теплого молока (воно зробить структуру крему більш однорідною)
ГОТУЄМО З НАМИ
Заварний крем для торта без яєць
6. Перемішуємо
7. Молоко доводимо до кипіння і вливаємо в яєчну масу, залишивши трохи молока на дні: таким чином у нас не утворюється молочна кірка на дні сотейника, що знову ж таки додасть однорідну консистенцію заварному крему. Все перемішуємо, знову повертаємо в сотейник, ставимо на вогонь і, активно помішуючи, доводимо до кипіння. Нагріваємо ще 10 секунд і знімаємо з вогню.
8. Додаємо вершкове масло
9. Додаємо шоколад
10. Перемішуємо до однорідності
11. Змішуємо крем зі взбитими вершками
12. Акуратно перемішуємо до однорідної консистенції
Шоколадний заварний крем готовий! Читайте також, як варити заварний крем з молока.