Заварний крем з молока: як варити?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Заварний крем - це смачний, легкий і ситний крем, який додають в десерти: торти, еклери або тістечка
Зберегти в кулінарну книгу

Щоб зробити заварний крем з молока, слід взяти:

  • 2 склянки молока
  • 1 склянку цукрового піску
  • 2-3 яйця
  • 2 ст.л. борошна
  • 50 грамів вершкового масла
  • ванілін

Покроковий рецепт

  1. В каструлю наливаємо молоко та ставимо на невеликий вогонь.

    Щоб молоко добре проварилося та не підгоріло, візьміть емальовану каструлю з товстим дном

  2. У мисці розтираємо яйця та цукровий пісок, коли маса стане однорідною, додаємо борошно і ретельно перемішуємо.
  3. Ставимо молоко на маленький вогонь і обережно, по ополонику, наливаємо його в тісто. Коли 2/3 молока буде в тісті, переливаємо його в каструлю з молоком повністю. Продовжуємо підігрівати масу, постійно помішуючи.

    Помішувати крем краще не ложкою, а лопаткою — вона щільніше прилягає до дна каструлі, що не дасть суміші підгоріти

  4. Коли крем загусне до потрібної консистенції, вимикаємо вогонь і додаємо масло. Помішуємо крем, доки воно не розтане.

    Якщо ви плануєте використовувати заварний крем для тістечок, використовуйте 50 грамів масла, а якщо для десертів – удвічі менше

  5. Коли крем повністю охолоне, додаємо ванілін і перемішуємо.

Якщо під рукою немає ваніліну, його можна замінити на цедру ароматного лимона або апельсина

Читайте також: Заварна паска

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Як прикрасити торт: 5 оригінальних ідей
Як варити перлову кашу
Масляний крем для торта: 5 рецептів
Піта для шаурми
Пишний бісквіт — простий рецепт
Тісто для горішків зі згущеним молоком
Швидке тісто для пиріжків
Що таке Ньоккі і як їх готувати (рецепт)
15 хвилин і на стіл: 5 швидких десертів
Як приготувати тісто філо
Млинці із пшона та гречаного борошна
Вірменський лаваш: як приготувати в домашніх умовах
Млинці на мінеральній воді від Єлизавети Глинської
Суші — рецепт від Йошихіро Фудзівари
Домашній майонез: рецепт приготування

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт оливье с яблоком и свежим огурцом, рецепт приготовления оливье с яблоком и свежим огурцом, как приготовить оливье с яблоком и свежим огурцом, состав оливье с яблоком и свежим огурцом, как приготовить оливье с яблоком и свежим огурцом
Олів’є з яблуком і свіжим огірком
рецепт салата мимоза с картошкой и огурцом, рецепт приготовления салата мимоза с картошкой и огурцом, как приготовить салат мимоза с картошкой и огурцом, состав салата мимоза с картошкой и огурцом, как приготовить салат мимоза с картошкой и огурцом
Салат Мімоза з картоплею і огірком