Цукерки Пташине молоко (фоторецепт)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Якщо ви любите цукерки Пташине молоко, цей рецепт для вас. Готуються ці ласощі дуже просто і швидко. Рецепт перевірений на кухні Smachno.ua
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Яйця2 шт
Молоко100 мл
Вершкове масло30 г
Желатин15 г
Цукор4 ст.л.
Чорний шоколад150 г
Додати в список покупок

Як приготувати цукерки Пташине молоко

Продукти для приготування цукерок Пташине молоко

1. Розтоплюємо шоколад на водяній бані. Ні в якому разі не перегріваємо шоколад, інакше він може згорнутися: як тільки розтопився останній шматочок, тут же знімаємо шоколад з вогню


Секрети по роботі з шоколадом:

  • щоб ваші цукерки вийшли красивими, блискучими, легко виходили з форми і через добу не покрилися білястим нальотом, потрібно при роботі з шоколадом дотримуватися чіткої температури. Цей процес називається темперування шоколаду.
  • перший етап в роботі з шоколадом – нагрівання. Для цього споруджується водяна баня, в миску викладаються шматочки шоколаду і нагрівається до температури 45-50 °С
  • другий етап: шоколад знімається з вогню і охолоджується до температури 28 °С
  • третій етап: шоколад знову нагрівається до температури 31 °С. Це робоча температура шоколаду.
  • професійні кондитери темперують шоколад на мармуровій поверхні.
  • в умовах звичайної кухні часто використовується такий спосіб темперування шоколаду: від загальної кількості шоколаду береться 2/3 і розтоплюється до температури 50 °С. Потім шоколад знімається з вогню і в нього додається шоколад, що залишився. Маса перемішується, поки не розтопиться останній шматочок шоколаду. Якщо шоколад до кінця не розтоплюється, перебийте його блендером.
  • готовність шоколаду до роботи перевірити просто: занурте в шоколад кінчик ножа. Якщо він швидко стає матовим, з ним можна працювати.

2. Наливаємо шоколад в формочки, повертаючи формочку, даємо йому розтектися по стінках і перевертаємо форму, щоб зайвий шоколад витік

3. Поміщаємо формочки з шоколадом в холодильник, щоб він застиг


Поради:

  • якщо у вас є час, то краще дати шоколаду захолонути при кімнатній температурі.
  • шоколад, який застигає при кімнатній температурі, кристалізується, а в холодильнику – просто застигає від холоду. Тому в подальшому, стикаючись з теплом рук, він буде відразу плавитися.

4. Замочуємо желатин в молоці (50 мл)

5. Відокремлюємо жовтки від білків. Яєчні жовтки збиваємо з цукром до білого

6. Вливаємо молоко (50 мл)

7. Поміщаємо суміш на водяну баню і, постійно помішуючи, заварюємо до загустіння

8. Додаємо вершкове масло, добре перемішуємо і знімаємо з вогню. Даємо крему трохи охолонути

9. Збиваємо білки до стійких піків

10. Ставимо мисочку з желатином в ємність з окропом і даємо йому розчинитися

11. Вливаємо желатин в заварний крем

12. Додаємо порціями збиті білки й акуратно перемішуємо

13. Наповнюємо шоколадні заготовки молочним суфле, не доходячи 5 мм до краю і ставимо цукерки в холодильник, щоб начинка застигла

14. Коли начинка застигне, наливаємо зверху шоколад, вирівнюємо поверхню і даємо денцю застигнути

Цукерки Пташине молоко готові!

Читайте також: Морквяний рахат-лукум


Фото: Віталій Панін, Smachno.ua

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Київське тістечко – рецепт
Альгамбра — рецепт шоколадного торта
Швидкий яблучний штрудель з лаваша
Шарлотка на кефірі з яблуками
Ліворнійський яблучний пиріг (фоторецепт)
Яблучний Спас: пиріг з яблуками на 12 защіпок
Лимонний пудинг
Осінній медовик
Шарлотка з чорноплідної горобини
Банановий кекс
Чорне, із зеленим горошком і веганське без молока: 3 рецепти морозива, смак якого вас здивує
Млинці Тірамісу
Торт Наполеон (фоторецепт)
Цукерки з яблук: рецепти приготування в домашніх умовах
Що приготувати з яблук: проста та смачна випічка

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт яблочного штруделя из лаваша, рецепт яблочного штруделя из лаваша пошагово, состав яблочного штруделя из лаваша, как готовить яблочный штрудель из лаваша пошагово, как приготовить яблочный штрудель из лаваша
Швидкий яблучний штрудель з лаваша
шарлотка на кефире рецепт
Шарлотка на кефірі з яблуками