Цукерки Пташине молоко (фоторецепт)


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 1 разів


Переглянути відгуки

Якщо ви любите цукерки Пташине молоко, цей рецепт для вас. Готуються ці ласощі дуже просто і швидко. Рецепт перевірений на кухні Smachno.ua

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Інгредієнти
Додати в список покупок
Яйця2шт
Молоко100мл
Вершкове масло30г
Желатин15г
Цукор4ст.л.
Чорний шоколад150г

Як приготувати цукерки Пташине молоко

Продукти для приготування цукерок Пташине молоко

1. Розтоплюємо шоколад на водяній бані. Ні в якому разі не перегріваємо шоколад, інакше він може згорнутися: як тільки розтопився останній шматочок, тут же знімаємо шоколад з вогню


Секрети по роботі з шоколадом:

  • щоб ваші цукерки вийшли красивими, блискучими, легко виходили з форми і через добу не покрилися білястим нальотом, потрібно при роботі з шоколадом дотримуватися чіткої температури. Цей процес називається темперування шоколаду.
  • перший етап в роботі з шоколадом – нагрівання. Для цього споруджується водяна баня, в миску викладаються шматочки шоколаду і нагрівається до температури 45-50 °С
  • другий етап: шоколад знімається з вогню і охолоджується до температури 28 °С
  • третій етап: шоколад знову нагрівається до температури 31 °С. Це робоча температура шоколаду.
  • професійні кондитери темперують шоколад на мармуровій поверхні.
  • в умовах звичайної кухні часто використовується такий спосіб темперування шоколаду: від загальної кількості шоколаду береться 2/3 і розтоплюється до температури 50 °С. Потім шоколад знімається з вогню і в нього додається шоколад, що залишився. Маса перемішується, поки не розтопиться останній шматочок шоколаду. Якщо шоколад до кінця не розтоплюється, перебийте його блендером.
  • готовність шоколаду до роботи перевірити просто: занурте в шоколад кінчик ножа. Якщо він швидко стає матовим, з ним можна працювати.

2. Наливаємо шоколад в формочки, повертаючи формочку, даємо йому розтектися по стінках і перевертаємо форму, щоб зайвий шоколад витік

3. Поміщаємо формочки з шоколадом в холодильник, щоб він застиг


Поради:

  • якщо у вас є час, то краще дати шоколаду захолонути при кімнатній температурі.
  • шоколад, який застигає при кімнатній температурі, кристалізується, а в холодильнику – просто застигає від холоду. Тому в подальшому, стикаючись з теплом рук, він буде відразу плавитися.

4. Замочуємо желатин в молоці (50 мл)

5. Відокремлюємо жовтки від білків. Яєчні жовтки збиваємо з цукром до білого

6. Вливаємо молоко (50 мл)

7. Поміщаємо суміш на водяну баню і, постійно помішуючи, заварюємо до загустіння

8. Додаємо вершкове масло, добре перемішуємо і знімаємо з вогню. Даємо крему трохи охолонути

9. Збиваємо білки до стійких піків

10. Ставимо мисочку з желатином в ємність з окропом і даємо йому розчинитися

11. Вливаємо желатин в заварний крем

12. Додаємо порціями збиті білки й акуратно перемішуємо

13. Наповнюємо шоколадні заготовки молочним суфле, не доходячи 5 мм до краю і ставимо цукерки в холодильник, щоб начинка застигла

14. Коли начинка застигне, наливаємо зверху шоколад, вирівнюємо поверхню і даємо денцю застигнути

Цукерки Пташине молоко готові!

Читайте також: Морквяний рахат-лукум


Фото: Віталій Панін, Smachno.ua



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Печені яблука в мультиварці
Желатинова мастика: рецепт
Сирні сочники
Яблучний штрудель (фоторецепт)
Печиво кантуччі з мигдалем
Зефір від Лізи Глинської
Ліниві вареники з сиром (фоторецепт)
Як приготувати домашнє згущене молоко (фоторецепт)
Бурані з курки з спаржевої квасолею (фоторецепт)
Вівсяне печиво (фоторецепт)
Сирники з шоколадом
Манник з вишнею (фоторецепт)
Солодка ковбаска з горіхами
Брауні (фоторецепт)


Новини партнерів


ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити