ГОТУЄМО З НАМИ
Лавандове морозиво (фоторецепт)
Як приготувати шоколадне морозиво
Продукти для приготування домашнього шоколадного морозива
Як приготувати шоколадний ганаш
1. Вершки 33% (100 мл) нагріваємо практично до кипіння, знімаємо з вогню.
2. Додаємо вершкове масло (20 г) й чорний шоколад (130 г).
3. Добре перемішуємо, поки масло й шоколад повністю не розтопляться. Якщо у вас утворилися грудочки, перетріть готовий крем через сито.
Можна зменшити жирність ганаша, взявши вершки меншої жирності й збільшивши кількість шоколаду.
Готуємо морозиво
1. Збиваємо яєчні жовтки з цукром
2. Вливаємо цукрово-яєчну суміш в гаряче молоко й заварюємо суміш на водяній бані до загустіння: вона повинна по консистенції нагадувати не надто густий кисіль
3. Розводимо какао в столовій ложці молока
4. Вливаємо какао в суміш, що загусла, через ситечко, щоб уникнути утворення грудочок
5. Додаємо шоколадний ганаш й знімаємо суміш з вогню
6. Добре перемішуємо суміш й даємо їй охолонути
7. Переливаємо суміш в контейнер, закриваємо його кришкою й поміщаємо в морозильну камеру. Через дві години дістаємо суміш й збиваємо її блендером, потім знову ставимо в морозилку й даємо їй повністю захолонути
Домашнє шоколадне морозиво готове!