Київське тістечко – рецепт

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертыУкраинская кухняДень рождения
Київське тістечко - десерт з ніжними нотками ванілі, шоколаду і горіхів, який цілком реально приготувати вдома
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Борошно4 ст.л.
Цукор2 ст.л.
Масло вершкове1.5 ст.л.
Яйця1 шт
Сода0.25 ч.л.
Сіль0.2 ч.л.
Ванільна есенція0.2 ч.л.
Вершки 35%200 мл
Цукрова пудра2 ст.л.
Цукор ванільний10 г
Желатин5 г
Лимонна кислота0.2 ч.л.
Шоколад80 г
Ядра волоських горіхів20 г
Додати в список покупок

Як приготувати київське тістечко:

  1. Борошно, цукор (1,5 ст. Л.), вершкове масло, яйце, соду, сіль і есенцію поєднуємо і добре вимішуємо, щоб вийшло пісочне тісто.
  2. Згодом розкачуємо тісто у пласт товщиною 7-8 мм і вирізаємо з нього кружечки, які укладаємо в гофровані формочки, притискаючи до дна і до стінок.
  3. Форми ставимо на деко і випікаємо тісто за температури 240-260 градусів протягом 12-14 хвилин.
  4. Після охолодження корзинки виймаємо з формочок.
  5. Готуємо желе. Для цього замочуємо желатин в невеликій кількості води і залишаємо до розбухання. Цукор звичайний (1 ч. л) і ванільний заливаємо склянкою води, доводимо до кипіння і варимо до тих пір, поки не розплавиться. Додаємо желатин і лимонну кислоту.
  6. Одну половину норми желе фарбуємо харчовими барвниками в салатовий колір, а іншу – в рожевий. Желе розливаємо в формочки і нарізаємо смужками, коли воно охолоне.
  7. Добре охолоджені вершки 35% жирності збиваємо, додавши в кінці цукрову пудру.  Закладаємо їх в кондитерський мішечок і наповнюємо ними корзиночки.
  8. Зверху фігурно розкладаємо смужки желе салатового і рожевого кольору.
  9. Розтопленим шоколадом малюємо на поверхні тістечок візерунок – тоненьку сіточку – і посипаємо десерт підсмаженими подрібненими горіхами.

Київське тістечко готове!

Дивіться також як приготувати тістечко картопля.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Бюджетна паска на смальці
Дарницька паска на згущеному молоці
Грузинська паска
Паска, що довго не черствіє
Апельсинова паска від Михальченко Марії
Паска з нутеллою від Лізи Глинської
Бабусина паска від Лізи Глинської
Закарпатська паска від Лілії Цвіт
Сирна паска на заварному кремі від Марії Михальченко
Італійська паска панеттоне від Євгена Клопотенка
Сирна паска від Ярославського Володимира
Шоколадна паска з цукатами від Євгена Клопотенка
Домашня паска: класичний рецепт від Євгена Клопотенка
Веганська паска без глютену
Паска з цукатами


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці