Як приготувати горіховий бісквіт
- Жовтки ретельно відділяємо від білків і збиваємо з половиною порції цукру за допомогою міксера на максимальній швидкості. З білками проробляємо те ж.
- Борошно з’єднуємо з крохмалем, просіюємо і змішуємо зі злегка обсмаженими горіхами, зі збитими білками і жовтками.
- Все обережно перемішуємо.
- У форму зі знімним дном викладаємо тісто і випікаємо протягом 15 хвилин.
- Дістаємо готовий бісквіт, охолоджуємо, кладемо його на блюдо і ставимо навколо нього бортик форми.
- Готуємо крем. Желатин замочуємо в холодній воді. Рис заливаємо молоком, додаємо ванілін, цукор і варимо протягом 20 хвилин до готовності. Потім додаємо грушеве пюре. Віджатий желатин розчиняємо в ще теплому кремі. Ставимо в холодильник.
- Сливки (200 г) збиваємо і як тільки маса почне застигати, змішуємо з грушово-рисової масою, рівним шаром викладаємо на бісквітний корж і ставимо в холодильник на 4 години.
- Желатин для прикраси замочуємо в теплій воді. Сливки (50 г) підігріваємо. Розтоплюємо в великій каструлі 100 г цукру і вливаємо в вершки.
- Віджатий желатин розчиняємо в теплій карамелі і додаємо абрикосовий джем.
- Проціджуємо масу через сито, охолодити і рівним шаром покриваємо крем.
- Прикрашаємо торт за бажанням.
ГОТУЄМО З НАМИ
Бісквітний торт з чорною смородиною