Домашнє фруктове морозиво – кращі рецепти

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертиДень народження
Фруктове морозиво - десерт, ідеальний у спекотний літній день, коли кортить свіжості. У цій добірці ми розповімо вам про те, як зробити найсмачніше морозиво з фруктів у домашніх умовах.
Зберегти в кулінарну книгу

Морозиво з кавуна

Арбузное мороженое

Складові:

  • М’якоть кавуна без кісточок – 500 г
  • Лимонний сік – 0, 5 лимона
  • Свіжа м’ята – 2-3 листочка

Як приготувати морозиво з кавуна:

  1. Зрізаємо шкірку з кавуна і очищаємо м’якоть від кісточок. Нарізаємо кавун невеликими шматочками.
    Видавлюємо сік половинки лимона.
  2. Кладемо кавун в блендер, додаємо лимонний сік і збиваємо до однорідної маси. Додаємо трохи меду, щоб підсолодити десерт.Для освіжаючого смаку, додаємо кілька подрібнених листочків свіжої м’яти.Замість листочків свіжої м’яти можна додати дрібку сушеної.
  3. Розливаємо сік по формочках. Можна використати формочки для льоду, формочки для морозива або пластикові стаканчики.
  4. Після того, як морозиво розлили по формочках, вставляємо у кожне морозиво посередині дерев’яну паличку.
  5. Ставимо десерт в морозильну камеру на ніч, щоб він застиг.

Кавунове морозиво готове!

Персикове морозиво

Персиковое мороженое

Складові

  • Персики – 1 кг
  • Вершки 33% – 1 л
  • Цукор – 1 склянка
  • Лимон – 1 шт
  • Яєчні жовтки – 7 шт
  • Ваніль в стручках – 1 шт

Як приготувати персикове морозиво:

  1. Персики розрізаємо навпіл, виймаємо кісточки, м’якоть подрібнюємо в блендері. З лимона вичавлюємо сік, вливаємо до персиків і перемішуємо.
  2. Стручок ванілі розкриваємо гострим ножем і виймаємо насіння.
  3. Виливаємо вершки в важку каструлю, додаємо до них насіння і стручок ванілі. Трохи підігріваємо, не доводячи до кипіння.
  4. Збиваємо жовтки з цукром, доки маса не стане світлою та щільною.
  5. З’єднуємо збиті жовтки з теплими вершками і доводимо до кипіння на невеликому вогні (але не кип’ятимо). Як тільки маса загусне, знімаємо з вогню і охолоджуємо.
  6. Змішуємо масу з персиками.
  7. Виливаємо усе в пластиковий контейнер, охолоджуємо і ставимо в морозилку щонайменше на 4 години. Щогодини помішуємо морозиво дерев’яною ложкою, щоб воно вийшло однорідним.

Персикове морозиво готове!

Лимонно-базиліковий сорбет

лимонно-базиликовый сорбет

Складові:

  • Лимони – 500 г
  • Цукор – 350 г
  • Вода – 200 мл
  • Базилік – 15 г

Як приготувати лимонно-базиліковий сорбет:

  1. Змішуємо воду з цукром.
  2. Нагріваємо сироп до повного розчинення кристалів цукру.
  3. Додаємо сік з лимонів.

Повністю рецепт приготування лимонно-базилікового сорбета дивіться тут.

ГОТУЄМО З НАМИ
Абрикосове морозиво: 3 простих рецепти

Морозиво з дині

Дынное мороженое

Складові:

  • Диня – 250 г
  • Вершки 33-35% – 200 мл
  • Молоко згущене – 100 мл

Як приготувати морозиво з дині:

  1. Очищаємо диню від шкірки і насіння. М’якоть нарізаємо шматочками.
  2. Подрібнюємо диню блендером.
  3. Збиваємо вершки до стану м’яких піків.
  4. Продовжуючи збивати, обережно вливаємо в суміш згущене молоко.
  5. З’єднуємо вершки і пюре з дині,  ретельно перемішуємо.
  6. Отриману масу викладаємо в контейнер і прибираємо у морозильну камеру на 4 години. Помішуємо її щогодини кілька разів, а потім залишаємо остаточно застигнути.
  7. Перед подачею десерт виймаємо з морозильної камери і даємо постояти хвилин 10. На стіл подаємо разом з карамельним соусом або медом.

Морозиво з дині готове!

Сорбет з ожини

Ежевичное мороженое

Складові:

  • Вода – 240 мл
  • Цукор – 250 г
  • Ожина – 450 г
  • Лимонний сік – 2 ст. л
  • Ягідний лікер – 2 ст. л

Як приготувати сорбет з ожини:

  1. Цукор і воду змішуємо в маленькій каструлі і варимо на повільному вогні, постійно помішуючи, поки цукор не розчиниться (3-5 хвилин).
  2. Кип’ятимо суміш протягом ще однієї хвилини, після чого знімаємо з вогню.
    Ставимо сироп у холодильник, щоб він охолов.
  3. Ожину подрібнюємо до консистенції в пюре блендером.

    Заморожену ожину перед подрібненням треба розморозити.

  4. Додаємо до пюре з ожини цукровий сироп і проціджуємо  суміш, щоб позбутися від кісточок.
  5. Перекладаємо десерт у велику миску, додаємо лимонний сік і лікер.
  6. Ставимо сорбет в холодильник і чекаємо, поки суміш повністю охолоне.
  7. Перекладаємо масу в морозивницю і готуємо відповідно до інструкцій виробника.

    Якщо морозивниці немає, то десерт можна приготувати у холодильнику, як і будь-яке інше морозиво.

  8. Сорбет з ожини готовий!
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Рецепти десертів на католицьке Різдво
Торт Мікадо — рецепт
Празький торт без згущеного молока
Рогалики на пиві
Домашні пиріжки із солодкою начинкою: прості рецепти
Рецепт Тірамісу
Калачі: 3 рецепти
Цвєтаєвський пиріг з яблуками: рецепт
Прокинься і їж: 5 десертів з кавою, що бадьорять
5 корисних десертів без грама цукру
Домашні рогалики: 5 простих рецептів
Зефір зі сметани
Вафельні трубочки зі згущеним молоком
Рецепт булочок Сіннабон з шоколадом
Що приготувати на вихідних: 3 осінніх рецепти

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо