Лавандове морозиво (фоторецепт)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Десерты
Давайте приготуємо морозиво з ароматом французького Провансу, а в якості натурального ароматизатора використаємо суцвіття лаванди. Рецепт лавандового морозива перевірений на кухні Smachno.ua
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Молоко жирністю 3,2%2.50 склянки
Чорниця200 г
Цукор150 г
Борошно2 ч.л.
Лаванда, квіточки1 ст.л.
Яєчні жовтки4 шт
Додати в список покупок

Читайте також: Шоколадне морозиво (фоторецепт)

Як приготувати лавандове морозиво: рецепт з фото

Продукти для приготування лавандового морозива

  1. Молоко нагріваємо й всипаємо квіти лаванди

2. Доводимо молоко до кипіння, вимикаємо вогонь й залишаємо на 15 хвилин

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Імбирне морозиво (фото)

3. Перебиваємо ягоди блендером в пюре

4. Перетираємо чорничне пюре через сито

5. Збиваємо яєчні жовтки з цукром до білого кольору

6. Проціджуємо молоко

7. Додаємо до жовтків борошно й добре перемішуємо

8. Вливаємо до жовтків трохи молока й перемішуємо

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Кефірно-бананове морозиво (Все буде добре) (відео)

9. Робимо з двох мисок різної величини водяну баню (в нижню миску наливаємо воду, ставимо її на вогонь, а зверху поміщаємо другу миску). Наливаємо в верхню миску молоко, нагріваємо й вводимо молочно-яєчну суміш

10. Нагріваємо суміш, постійно помішуючи, поки вона не почне загусати. Після можна вимкнути вогонь й залишити суміш на гарячій бані, щоб вона ще більше загусла. Консистенція готової суміші нагадує не дуже густу сметану.

11. Додаємо в морозиво чорничне пюре, перемішуємо й охолоджуємо

12. Перекладаємо морозиво в контейнер, закриваємо кришкою й поміщаємо в морозильну камеру. Час охолодження: 6-8 годин

Якщо ви хочете скоротити час заморожування десерту, розлийте його в ємності трохи менші. На фото контейнер об’ємом в 1 літр

13. Коли морозиво загусне, але ще не замерзне повністю, дістаємо його й збиваємо блендером. Потім морозиво поміщаємо в морозильну камеру ще на 1-2 години. Після можна морозиво вже подавати (хоча воно ще буде м’яким), а можна збити виделкою й ще раз заморозити.

Морозиво з лавандою готове!

Читайте також: Фруктове морозиво (фоторецепт) 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Сливовий пиріг
Паска домашня
Медові млинці
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
Гарбузовий хліб
Випічка з горіхами
Горіховий пиріг – рецепти
Паляниця на Спас
Пісний пиріг з яблуками
Пиріг з яблуками від Ектора Хіменес-Браво
Кращі рецепти з яблуками на Яблучний Спас
Що приготувати на Яблучний Спас
Мафіни з чорницею
Що приготувати із черешні
Випічка з черешнею


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці