Лавандове морозиво (фоторецепт)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Десерти
Давайте приготуємо морозиво з ароматом французького Провансу, а в якості натурального ароматизатора використаємо суцвіття лаванди. Рецепт лавандового морозива перевірений на кухні Smachno.ua
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Молоко жирністю 3,2%2.50 склянки
Чорниця200 г
Цукор150 г
Борошно2 ч.л.
Лаванда, квіточки1 ст.л.
Яєчні жовтки4 шт
Додати в список покупок

Читайте також: Шоколадне морозиво (фоторецепт)

Як приготувати лавандове морозиво: рецепт з фото

Продукти для приготування лавандового морозива

  1. Молоко нагріваємо й всипаємо квіти лаванди

2. Доводимо молоко до кипіння, вимикаємо вогонь й залишаємо на 15 хвилин

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Імбирне морозиво (фото)

3. Перебиваємо ягоди блендером в пюре

4. Перетираємо чорничне пюре через сито

5. Збиваємо яєчні жовтки з цукром до білого кольору

6. Проціджуємо молоко

7. Додаємо до жовтків борошно й добре перемішуємо

8. Вливаємо до жовтків трохи молока й перемішуємо

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Кефірно-бананове морозиво (Все буде добре) (відео)

9. Робимо з двох мисок різної величини водяну баню (в нижню миску наливаємо воду, ставимо її на вогонь, а зверху поміщаємо другу миску). Наливаємо в верхню миску молоко, нагріваємо й вводимо молочно-яєчну суміш

10. Нагріваємо суміш, постійно помішуючи, поки вона не почне загусати. Після можна вимкнути вогонь й залишити суміш на гарячій бані, щоб вона ще більше загусла. Консистенція готової суміші нагадує не дуже густу сметану.

11. Додаємо в морозиво чорничне пюре, перемішуємо й охолоджуємо

12. Перекладаємо морозиво в контейнер, закриваємо кришкою й поміщаємо в морозильну камеру. Час охолодження: 6-8 годин

Якщо ви хочете скоротити час заморожування десерту, розлийте його в ємності трохи менші. На фото контейнер об’ємом в 1 літр

13. Коли морозиво загусне, але ще не замерзне повністю, дістаємо його й збиваємо блендером. Потім морозиво поміщаємо в морозильну камеру ще на 1-2 години. Після можна морозиво вже подавати (хоча воно ще буде м’яким), а можна збити виделкою й ще раз заморозити.

Морозиво з лавандою готове!

Читайте також: Фруктове морозиво (фоторецепт) 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Рецепти десертів на католицьке Різдво
Торт Мікадо — рецепт
Празький торт без згущеного молока
Рогалики на пиві
Домашні пиріжки із солодкою начинкою: прості рецепти
Рецепт Тірамісу
Калачі: 3 рецепти
Цвєтаєвський пиріг з яблуками: рецепт
Прокинься і їж: 5 десертів з кавою, що бадьорять
5 корисних десертів без грама цукру
Домашні рогалики: 5 простих рецептів
Зефір зі сметани
Вафельні трубочки зі згущеним молоком
Рецепт булочок Сіннабон з шоколадом
Що приготувати на вихідних: 3 осінніх рецепти

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо