Лавандове морозиво (фоторецепт)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Десерти
Давайте приготуємо морозиво з ароматом французького Провансу, а в якості натурального ароматизатора використаємо суцвіття лаванди. Рецепт лавандового морозива перевірений на кухні Smachno.ua
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Молоко жирністю 3,2%2.50 склянки
Чорниця200 г
Цукор150 г
Борошно2 ч.л.
Лаванда, квіточки1 ст.л.
Яєчні жовтки4 шт
Додати в список покупок

Читайте також: Шоколадне морозиво (фоторецепт)

Як приготувати лавандове морозиво: рецепт з фото

Продукти для приготування лавандового морозива

  1. Молоко нагріваємо й всипаємо квіти лаванди

2. Доводимо молоко до кипіння, вимикаємо вогонь й залишаємо на 15 хвилин

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Імбирне морозиво (фото)

3. Перебиваємо ягоди блендером в пюре

4. Перетираємо чорничне пюре через сито

5. Збиваємо яєчні жовтки з цукром до білого кольору

6. Проціджуємо молоко

7. Додаємо до жовтків борошно й добре перемішуємо

8. Вливаємо до жовтків трохи молока й перемішуємо

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Кефірно-бананове морозиво (Все буде добре) (відео)

9. Робимо з двох мисок різної величини водяну баню (в нижню миску наливаємо воду, ставимо її на вогонь, а зверху поміщаємо другу миску). Наливаємо в верхню миску молоко, нагріваємо й вводимо молочно-яєчну суміш

10. Нагріваємо суміш, постійно помішуючи, поки вона не почне загусати. Після можна вимкнути вогонь й залишити суміш на гарячій бані, щоб вона ще більше загусла. Консистенція готової суміші нагадує не дуже густу сметану.

11. Додаємо в морозиво чорничне пюре, перемішуємо й охолоджуємо

12. Перекладаємо морозиво в контейнер, закриваємо кришкою й поміщаємо в морозильну камеру. Час охолодження: 6-8 годин

Якщо ви хочете скоротити час заморожування десерту, розлийте його в ємності трохи менші. На фото контейнер об’ємом в 1 літр

13. Коли морозиво загусне, але ще не замерзне повністю, дістаємо його й збиваємо блендером. Потім морозиво поміщаємо в морозильну камеру ще на 1-2 години. Після можна морозиво вже подавати (хоча воно ще буде м’яким), а можна збити виделкою й ще раз заморозити.

Морозиво з лавандою готове!

Читайте також: Фруктове морозиво (фоторецепт) 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Солодкі ліниві вареники з сиром
Імбирна випічка: 3 рецепти приготування
Ліниві вареники з сиром
Солодкі вареники з сиром
Випічка на Старий Новий рік
Вареники з сирною начинкою
Різдвяні калачі: 3 рецепти
Випічка на Різдво 2019: 3 ідеї
Яблука з медом і горіхами
Шарлотка із чорної смородини
Швидкі десерти на Новий рік 2019
Штоллен: рецепти німецького різдвяного кексу
Домашні торти: 7 рецептів
Торти із печива на Новий рік
Сент Оноре — рецепт

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік