Грузинська паска

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Великдень 2022
Рецепт грузинської вологої паски, що довго не черствіє. Паска неймовірно смачна, волога і солодка. Вам точно сподобається!
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Молоко250 мл
Цукор300 г
Пресовані дріжджі30 г
Борошно850 г
Сметана125 мл
Яєчні жовтки3 шт
Яйця2 шт
Вершкове масло125 г
Олія100 мл
Горілка2 ст.л.
Сухофрукти200 г
Додати в список покупок

Рецепт приготування грузинської паски, що довго не черствіє від Мартиновської Марії

1. Приготування опари. У миску всипте 50 г. цукру і додайте 250 мл. теплого але не гарячого молока. Сюди ж додайте 30 г. пресованих дріжджів або ж втричі менше сухих. Розмішайте вінчиком до повного розчинення цукру та дріжджів. Далі додайте 200 г. просіяного борошна, перемішайте вінчиком до однорідності, щоб не залишилося вільного борошна. Накрийте опару харчовою плівкою та залишти підходити у теплому місці приблизно 45 хвилин. Опара має збільшитися приблизно вдвоє і стати дуже повітряною.

2. Приготування тіста. У велику миску всипте 250 г. цукру, додайте 3 жовтки та 2 яйця, додайте дрібку солі, для аромату додайте 2 ч. л. ванілі. Далі додайте 125 мл. сметани жирністю від 20%. Для аромату додайте цедру 1 апельсина або ж лимона. Для того, щоб паска ще довше не черствіла, додайте 2 столових ложки коньяку чи рому. Всі продукти мають бути кімнатної температури. Перемішайте все вінчиком до однорідності та додайте 125 г. розтопленого вершкового масла, влийте 100 мл. олії без запаху. Перемішйте вінчиком до об’єднання в одне ціле усіх компонентів. Далі додайте сюди опару.Для жовтого кольору додайте четверть чайної ложки куркуми. Всипте ще 300 г. просіяного борошна та змішайте вінчиком. Після цього додайте ще 350 г. борошна та замісіть тісто руками.

3. Змастіть робочу поверхню олією. Також змастіть олією руки. Викладіть тісто і продовжуйте його місити. Готове тісто має бути однорідним і не липнути до рук і поверхні. Покладіть тісто знову у посудину, накрийте харчовою плівкою, та залиште його підходити приблизно 2 години.

4. За цей час тісто повинно збільшитися у об’ємі приблизно у 2,5-3 рази.

5. За час поки тісто підходить необхідно приготувати сухофрукти. Сухофрукти беріть за смаком та залийте їх кип’ятком. Перемішайте та злийте з них воду, просушіть. До просушених сухофруктів додайте 1 ст. л. борошна для того, щоб сухофрукти не опускалися на дно паски. Перемішайте та висипте у тісто.

6. Защіпіть сухофрукти всередину тіста та вимішуйте його, поки вони не розприділяться по всій масі тіста для грузинської паски.

7. Далі відірвіть частину тіста та змісіть кулю. Кулю з тіста покладіть у форму для випікання. Накрийте форми харчовою плівкою, та залиште їх підходити у теплому місці приблизно на 60 хвилин. Після години змастіть паски рідиною (1 яєчний жовток і 1 ст. л. молока). Відправте паски у розігріту до 170 градусів духовку приблизно на 1 годину.

Грузинські паски виходять дуже ніжні і щоб вони не осіли під власною вагою рекомендовано охолоджувати їх на боку (час від часу перевертаючи з одного боку на інший).

От і все, грузинська паска готова!

Читайте також:

Паска, що довго не зачерствіє від Михальченко Марії

Всі рецепти на Великдень 2022

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Бюджетна паска на смальці
Дарницька паска на згущеному молоці
Паска, що довго не черствіє
Апельсинова паска від Михальченко Марії
Паска з нутеллою від Лізи Глинської
Бабусина паска від Лізи Глинської
Закарпатська паска від Лілії Цвіт
Сирна паска на заварному кремі від Марії Михальченко
Італійська паска панеттоне від Євгена Клопотенка
Сирна паска від Ярославського Володимира
Шоколадна паска з цукатами від Євгена Клопотенка
Домашня паска: класичний рецепт від Євгена Клопотенка
Веганська паска без глютену
Паска з цукатами
Глазур для паски – простий рецепт


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці