ГОТУЄМО З НАМИ
Домашній йогурт (Все буде добре, відеорецепт)
Як приготувати йогуртовий салат-парфе
Інгредієнти:
- ананаси консервовані (шматочками) – 560 г
- груші консервовані (бажано половинками) – 450 г
- персики консервовані (нарізані скибочками) – (560 г)
- йогурт ванільний (можна замінити знежиреним) – 1/4 склянки
- мюслі – 1 стакан
- родзинки – за смаком
- горіхи – за смаком
- Злийте сік (сироп) з банок з консервованими фруктами.
- Наріжте половинки груш невеликими шматочками (розмір шматочків вибирайте за смаком). Наріжте персики такими ж невеликими шматочками (кубиками).
- Змішайте всі фруктові інгредієнти в одній великій мисці. При бажанні можна додати до 450 г інших фруктів, наприклад абрикосів або манго.
- Розкладіть отриману суміш по п’яти креманках або десертних тарілках — якщо плануєте подавати салат прямо зараз (в іншому випадку краще помістити приготовлену фруктову суміш у холодильник, а решту інгредієнтів додати вже безпосередньо перед подачею).
- Після заповнення креманок (або будь-які інші відповідні формочки типу десертних келихів) фруктовою сумішшю, полийте її зверху йогуртом і посипте мюслі. При бажанні мюслі можна заздалегідь змішати з кокосовою стружкою.
Як варіант — салат можна зробити декількома шарами, чергуючи фруктову суміш і йогурт. Ще одна цікава ідея: насамперед покласти на дно креманок додатковий пікантний шар (для цього відмінно підійде лимонний або лаймовий пудинг або інша основа з приємним, кислувато-освіжаючим смаком) і тільки після цього розкладати фрукти та інші інгредієнти.
ГОТУЄМО З НАМИ
Фруктовий салат з апельсиновим соусом (фоторецепт)