Грушевий торт без випічки

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертиДень народження
Торти без випічки - хіт цього літа! Пропонуємо спробувати тришаровий смачний торт з грушевим желе, шоколадом і зефіром від Єлизавети Глинської
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Вівсяні пластівці80 г
Чорний шоколад80 г
Волоські горіхи50 г
Рафінована олія1 ст.л.
Для сиропу:
Груша400 г
Вода400 мл
Цукор100 г
Палочка кориці за смаком
Для желатинового шару
Желатин10 г
Сік половинки лимону за смаком
Для швейцарської меренги
Цукрова пудра80 г
Яєчні білки2 шт
Желатин5 г
Синій виноград для декору
Насіння50 г
Вершкове масло60 г
Цукор70 г
Додати в список покупок

Готуємо грушевий сироп

Цукор розтоплюємо до коричневого кольору, заливаємо водою, додаємо корицю, груші і варимо півгодини.

Готуємо корж

Горіхи підрум’янюємо на гарячій сухій сковороді, додаємо насіння і вівсяні пластівці. Поступово всипаємо цукор і перемішуємо, щоб вони рівномірно розподілилися по суміші і розтоплювати.

У тане цукор невеликими порціями додаємо 30 г вершкового масла. Суміш смажимо, помішуючи, поки цукор не розтопиться. Чверть мюслі відкладаємо для прикраси.

Шоколад розтоплюємо на водяній бані разом з іншою частиною вершкового і рослинного масла. Змішуємо з основною частиною теплих мюслів. Викладаємо їх на дно форми, формуючи корж. І відправляємо форму в морозилку на 10-15 хвилин.

Приготування желатинового шару

Желатин замочуємо в холодній воді, а потім розчиняємо в гарячому грушевому сиропі.

Додаємо лимонний сік і охолоджуємо желе на крижаній бані. Груші нарізаємо кубиками і викладаємо на остиглий корж. Зверху наливаємо грушеве желе. Відправляємо торт на 20 хвилин в холодильник.

Приготування швейцарської меренги

Для приготування швейцарської меренги яєчні білки інтенсивно збиваємо з цукровою пудрою на водяній бані близько трьох хвилин.

Коли білок стане теплим, а маса збільшиться в об’ємі, дуже акуратно перекладаємо суміш в блендер.

Збиваємо. Додаємо теплий желатин (желатин попередньо замочуємо в холодній воді, а потім прогреваем). Викладаємо шар меренги на застиглий желатиновий шар.

Торт ставимо в холодильник на одну годину.

Готовий торт прикрашаємо розтопленим шоколадом, шматочками груш і мюслі.

Читайте також: як приготувати торт без випічки.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Пиріг на 8 березня
Випічка до Дня святого Валентина
Торт на День святого Валентина
Тістечка до Дня святого Валентина
Піца на День святого Валентина
Солодкі ліниві вареники з сиром
Імбирна випічка: 3 рецепти приготування
Ліниві вареники з сиром
Солодкі вареники з сиром
Випічка на Старий Новий рік
Вареники з сирною начинкою
Різдвяні калачі: 3 рецепти
Випічка на Різдво 2019: 3 ідеї
Яблука з медом і горіхами
Шарлотка із чорної смородини

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік