Грушевий торт без випічки

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертиДень народження
Торти без випічки - хіт цього літа! Пропонуємо спробувати тришаровий смачний торт з грушевим желе, шоколадом і зефіром від Єлизавети Глинської
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Вівсяні пластівці80 г
Чорний шоколад80 г
Волоські горіхи50 г
Рафінована олія1 ст.л.
Для сиропу:
Груша400 г
Вода400 мл
Цукор100 г
Палочка кориці за смаком
Для желатинового шару
Желатин10 г
Сік половинки лимону за смаком
Для швейцарської меренги
Цукрова пудра80 г
Яєчні білки2 шт
Желатин5 г
Синій виноград для декору
Насіння50 г
Вершкове масло60 г
Цукор70 г
Додати в список покупок

Готуємо грушевий сироп

Цукор розтоплюємо до коричневого кольору, заливаємо водою, додаємо корицю, груші і варимо півгодини.

Готуємо корж

Горіхи підрум’янюємо на гарячій сухій сковороді, додаємо насіння і вівсяні пластівці. Поступово всипаємо цукор і перемішуємо, щоб вони рівномірно розподілилися по суміші і розтоплювати.

У тане цукор невеликими порціями додаємо 30 г вершкового масла. Суміш смажимо, помішуючи, поки цукор не розтопиться. Чверть мюслі відкладаємо для прикраси.

Шоколад розтоплюємо на водяній бані разом з іншою частиною вершкового і рослинного масла. Змішуємо з основною частиною теплих мюслів. Викладаємо їх на дно форми, формуючи корж. І відправляємо форму в морозилку на 10-15 хвилин.

Приготування желатинового шару

Желатин замочуємо в холодній воді, а потім розчиняємо в гарячому грушевому сиропі.

Додаємо лимонний сік і охолоджуємо желе на крижаній бані. Груші нарізаємо кубиками і викладаємо на остиглий корж. Зверху наливаємо грушеве желе. Відправляємо торт на 20 хвилин в холодильник.

Приготування швейцарської меренги

Для приготування швейцарської меренги яєчні білки інтенсивно збиваємо з цукровою пудрою на водяній бані близько трьох хвилин.

Коли білок стане теплим, а маса збільшиться в об’ємі, дуже акуратно перекладаємо суміш в блендер.

Збиваємо. Додаємо теплий желатин (желатин попередньо замочуємо в холодній воді, а потім прогреваем). Викладаємо шар меренги на застиглий желатиновий шар.

Торт ставимо в холодильник на одну годину.

Готовий торт прикрашаємо розтопленим шоколадом, шматочками груш і мюслі.

Читайте також: як приготувати торт без випічки.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Гарбузовий хліб
Випічка з горіхами
Горіховий пиріг – рецепти
Паляниця на Спас
Пісний пиріг з яблуками
Пиріг з яблуками від Ектора Хіменес-Браво
Кращі рецепти з яблуками на Яблучний Спас
Що приготувати на Яблучний Спас
Мафіни з чорницею
Що приготувати із черешні
Випічка з черешнею
Що приготувати на День матері
Десерт на День матері
Торт на День матері
Рецепт смачної пасхи

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці
рецепт постного пирога с яблоками, рецепт приготовления постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками, состав постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками
Пісний пиріг з яблуками