Класичний італійський рецепт тірамісу в домашніх умовах:
- 200 грам печива «Savoiardi»;
- 60 грам цукру;
- Кава (додайте цукор за смаком);
- 3 яйця (вибирайте найсвіжіші яйця!);
- 250 грам сиру Маскарпоне (Maskarpone).
Готуємо крем:
- Відокремлюємо жовтки від білків, викладаємо білки в пластиковий контейнер, а жовтки в будь-яку зручну для приготування крему ємність.
- Додаємо половину цукру в ємність з жовтками, перемішуємо, поки маса не стане однорідною і світлішою.
- Додаємо сир «Maskarpone» і змішуємо до стану однорідної маси.
- У контейнер з білками додаємо залишок цукру і дрібку солі.
- Збиваємо – добре збиті білки повинні бути легкими і повітряними.
- Додаємо білки до жовтків. Дуже акуратно, ложкою, викладаємо їх в ємність з жовтками і сиром.
- Акуратно перемішуємо.
Готуємо Тірамісу: занурюємо печиво в каві кімнатної температури і викладаємо в прямокутну скляну ємність так, щоб повністю покрити дно. Зверху викладаємо крем, посипаємо його какао. Знову викладаємо печиво і крем, посипаємо какао.
Готовий десерт Тірамісу ставимо в холодильник на 3 години.
Читайте також, як приготувати Тірамісу від Вінценсо Барба.