Лаваш вдома: як приготувати
- Гарячу воду виливаємо в миску, додаємо сіль і розчиняємо її. Пробуємо воду і додаємо ще солі по потребі. Додаємо борошно (можна всю відразу) і замішуємо тісто. Викладаємо грудку тіста на стіл, занурюємо руки в борошно і ще трохи борошна кладемо на стіл. Обвалюють тісто в борошні і вимішуємо.
Тісто не повинно прилипати до рук
- Миємо руки, витираємо насухо і знову вимішуємо тісто. Якщо тісто тягнеться за руками, додаємо ще муки – максимум ще 1 ст.л.
- Викладаємо тісто в миску, дно якої потрібно присипати борошном. Накриваємо його плівкою або серветкою і залишаємо на півгодини. Виймаємо тісто і ділимо його на 2 частини і кожну теж ділимо – в цьому випадку лаваші вийдуть невеликі.
- Кожен шматочок загортаємо всередину – ніби всередині є начинка. Отримані кружечки складаємо назад в миску, а щоб вони не зливалися, їх можна пересипати борошном. Ми залишаємо на пару хвилин.
- Настояні кульки з тіста розкочуємо з двох сторін качалкою на столі, присипаному борошном. Коли тісто стане тонким, беремо його на руки і розтягуємо – можна на кулачках, а можна пальцями за краї.
- Викладаємо тісто на рушник і робимо виделкою проколи.
- Розігріваємо духовку до 250 ° С
- Беремо сухий рушник, а зверху викладаємо вологе – сюди ми будемо складати лаваші
- На гаряче деко закладаємо лаваш і закриваємо духовку
- Через 2 хвилини дістаємо лаваш і складаємо на вологий рушник і змочуємо водою за допомогою пульвелізатора
- Закриваємо лаваш з усіх боків вологим рушником і вже через півгодини лаваш стане м’яким.
- Проробляємо те ж саме з усім тістом.Готові лаваші потрібно зберігати в пакеті, щоб вони не засохли