Лаваш з борошна і води

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ЗакускиАрабська кухня
Всього вода, борошно та сіль, а який смак! Домашні лаваші виходять дуже смачними, а готувати їх не так вже й складно
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Борошно350 г
Вода200 мл
Сіль0,5 ч.л.
Додати в список покупок

Лаваш вдома: як приготувати

  1. Гарячу воду виливаємо в миску, додаємо сіль і розчиняємо її. Пробуємо воду і додаємо ще солі по потребі. Додаємо борошно (можна всю відразу) і замішуємо тісто. Викладаємо грудку тіста на стіл, занурюємо руки в борошно і ще трохи борошна кладемо на стіл. Обвалюють тісто в борошні і вимішуємо.

    Тісто не повинно прилипати до рук

  2. Миємо руки, витираємо насухо і знову вимішуємо тісто. Якщо тісто тягнеться за руками, додаємо ще муки – максимум ще 1 ст.л.
  3. Викладаємо тісто в миску, дно якої потрібно присипати борошном. Накриваємо його плівкою або серветкою і залишаємо на півгодини. Виймаємо тісто і ділимо його на 2 частини і кожну теж ділимо – в цьому випадку лаваші вийдуть невеликі.
  4. Кожен шматочок загортаємо всередину – ніби всередині є начинка. Отримані кружечки складаємо назад в миску, а щоб вони не зливалися, їх можна пересипати борошном. Ми залишаємо на пару хвилин.
  5. Настояні кульки з тіста розкочуємо з двох сторін качалкою на столі, присипаному борошном. Коли тісто стане тонким, беремо його на руки і розтягуємо – можна на кулачках, а можна пальцями за краї.
  6. Викладаємо тісто на рушник і робимо виделкою проколи.
  7. Розігріваємо духовку до 250 ° С
  8. Беремо сухий рушник, а зверху викладаємо вологе – сюди ми будемо складати лаваші
  9. На гаряче деко закладаємо лаваш і закриваємо духовку
  10. Через 2 хвилини дістаємо лаваш і складаємо на вологий рушник і змочуємо водою за допомогою пульвелізатора
  11. Закриваємо лаваш з усіх боків вологим рушником і вже через півгодини лаваш стане м’яким.
  12. Проробляємо те ж саме з усім тістом.Готові лаваші потрібно зберігати в пакеті, щоб вони не засохли

ГОТУЄМО З НАМИ
Що загорнути в лаваш: 8 смачних варіацій

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Пиріг на 8 березня
Випічка до Дня святого Валентина
Торт на День святого Валентина
Тістечка до Дня святого Валентина
Піца на День святого Валентина
Солодкі ліниві вареники з сиром
Імбирна випічка: 3 рецепти приготування
Ліниві вареники з сиром
Солодкі вареники з сиром
Випічка на Старий Новий рік
Вареники з сирною начинкою
Різдвяні калачі: 3 рецепти
Випічка на Різдво 2019: 3 ідеї
Яблука з медом і горіхами
Шарлотка із чорної смородини

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік