Лаваш з борошна і води

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ЗакускиАрабська кухня
Всього вода, борошно та сіль, а який смак! Домашні лаваші виходять дуже смачними, а готувати їх не так вже й складно
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Борошно350 г
Вода200 мл
Сіль0,5 ч.л.
Додати в список покупок

Лаваш вдома: як приготувати

  1. Гарячу воду виливаємо в миску, додаємо сіль і розчиняємо її. Пробуємо воду і додаємо ще солі по потребі. Додаємо борошно (можна всю відразу) і замішуємо тісто. Викладаємо грудку тіста на стіл, занурюємо руки в борошно і ще трохи борошна кладемо на стіл. Обвалюють тісто в борошні і вимішуємо.

    Тісто не повинно прилипати до рук

  2. Миємо руки, витираємо насухо і знову вимішуємо тісто. Якщо тісто тягнеться за руками, додаємо ще муки – максимум ще 1 ст.л.
  3. Викладаємо тісто в миску, дно якої потрібно присипати борошном. Накриваємо його плівкою або серветкою і залишаємо на півгодини. Виймаємо тісто і ділимо його на 2 частини і кожну теж ділимо – в цьому випадку лаваші вийдуть невеликі.
  4. Кожен шматочок загортаємо всередину – ніби всередині є начинка. Отримані кружечки складаємо назад в миску, а щоб вони не зливалися, їх можна пересипати борошном. Ми залишаємо на пару хвилин.
  5. Настояні кульки з тіста розкочуємо з двох сторін качалкою на столі, присипаному борошном. Коли тісто стане тонким, беремо його на руки і розтягуємо – можна на кулачках, а можна пальцями за краї.
  6. Викладаємо тісто на рушник і робимо виделкою проколи.
  7. Розігріваємо духовку до 250 ° С
  8. Беремо сухий рушник, а зверху викладаємо вологе – сюди ми будемо складати лаваші
  9. На гаряче деко закладаємо лаваш і закриваємо духовку
  10. Через 2 хвилини дістаємо лаваш і складаємо на вологий рушник і змочуємо водою за допомогою пульвелізатора
  11. Закриваємо лаваш з усіх боків вологим рушником і вже через півгодини лаваш стане м’яким.
  12. Проробляємо те ж саме з усім тістом.Готові лаваші потрібно зберігати в пакеті, щоб вони не засохли

ГОТУЄМО З НАМИ
Що загорнути в лаваш: 8 смачних варіацій

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Солодкі рулети в домашніх умовах
5 неймовірно смачних десертів з моркви
5 легендарних тортів зі згущеним молоком
Празький торт: кращі рецепти
Швидка шарлотка з яблуками та корицею
Шоколадний фондан
Кекси з родзинками: 3 простих рецепта
Торт Тірамісу із печива
Рулет з гарбузом
Печиво з родзинками
Гарбуз в духовці
Печиво: 5 домашніх рецептів
Торт Медовик: рецепт приготування
Сирне печиво
Гарбуз під молочним соусом

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею