Лаваш з борошна і води

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ЗакускиАрабская кухня
Всього вода, борошно та сіль, а який смак! Домашні лаваші виходять дуже смачними, а готувати їх не так вже й складно
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Борошно350 г
Вода200 мл
Сіль0,5 ч.л.
Додати в список покупок

Лаваш вдома: як приготувати

  1. Гарячу воду виливаємо в миску, додаємо сіль і розчиняємо її. Пробуємо воду і додаємо ще солі по потребі. Додаємо борошно (можна всю відразу) і замішуємо тісто. Викладаємо грудку тіста на стіл, занурюємо руки в борошно і ще трохи борошна кладемо на стіл. Обвалюють тісто в борошні і вимішуємо.

    Тісто не повинно прилипати до рук

  2. Миємо руки, витираємо насухо і знову вимішуємо тісто. Якщо тісто тягнеться за руками, додаємо ще муки – максимум ще 1 ст.л.
  3. Викладаємо тісто в миску, дно якої потрібно присипати борошном. Накриваємо його плівкою або серветкою і залишаємо на півгодини. Виймаємо тісто і ділимо його на 2 частини і кожну теж ділимо – в цьому випадку лаваші вийдуть невеликі.
  4. Кожен шматочок загортаємо всередину – ніби всередині є начинка. Отримані кружечки складаємо назад в миску, а щоб вони не зливалися, їх можна пересипати борошном. Ми залишаємо на пару хвилин.
  5. Настояні кульки з тіста розкочуємо з двох сторін качалкою на столі, присипаному борошном. Коли тісто стане тонким, беремо його на руки і розтягуємо – можна на кулачках, а можна пальцями за краї.
  6. Викладаємо тісто на рушник і робимо виделкою проколи.
  7. Розігріваємо духовку до 250 ° С
  8. Беремо сухий рушник, а зверху викладаємо вологе – сюди ми будемо складати лаваші
  9. На гаряче деко закладаємо лаваш і закриваємо духовку
  10. Через 2 хвилини дістаємо лаваш і складаємо на вологий рушник і змочуємо водою за допомогою пульвелізатора
  11. Закриваємо лаваш з усіх боків вологим рушником і вже через півгодини лаваш стане м’яким.
  12. Проробляємо те ж саме з усім тістом.Готові лаваші потрібно зберігати в пакеті, щоб вони не засохли

ГОТУЄМО З НАМИ
Що загорнути в лаваш: 8 смачних варіацій

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Бюджетна паска на смальці
Дарницька паска на згущеному молоці
Грузинська паска
Паска, що довго не черствіє
Апельсинова паска від Михальченко Марії
Паска з нутеллою від Лізи Глинської
Бабусина паска від Лізи Глинської
Закарпатська паска від Лілії Цвіт
Сирна паска на заварному кремі від Марії Михальченко
Італійська паска панеттоне від Євгена Клопотенка
Сирна паска від Ярославського Володимира
Шоколадна паска з цукатами від Євгена Клопотенка
Домашня паска: класичний рецепт від Євгена Клопотенка
Веганська паска без глютену
Паска з цукатами


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці