Лаваш з борошна і води

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ЗакускиАрабська кухня
Всього вода, борошно та сіль, а який смак! Домашні лаваші виходять дуже смачними, а готувати їх не так вже й складно
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Борошно350 г
Вода200 мл
Сіль0,5 ч.л.
Додати в список покупок

Лаваш вдома: як приготувати

  1. Гарячу воду виливаємо в миску, додаємо сіль і розчиняємо її. Пробуємо воду і додаємо ще солі по потребі. Додаємо борошно (можна всю відразу) і замішуємо тісто. Викладаємо грудку тіста на стіл, занурюємо руки в борошно і ще трохи борошна кладемо на стіл. Обвалюють тісто в борошні і вимішуємо.

    Тісто не повинно прилипати до рук

  2. Миємо руки, витираємо насухо і знову вимішуємо тісто. Якщо тісто тягнеться за руками, додаємо ще муки – максимум ще 1 ст.л.
  3. Викладаємо тісто в миску, дно якої потрібно присипати борошном. Накриваємо його плівкою або серветкою і залишаємо на півгодини. Виймаємо тісто і ділимо його на 2 частини і кожну теж ділимо – в цьому випадку лаваші вийдуть невеликі.
  4. Кожен шматочок загортаємо всередину – ніби всередині є начинка. Отримані кружечки складаємо назад в миску, а щоб вони не зливалися, їх можна пересипати борошном. Ми залишаємо на пару хвилин.
  5. Настояні кульки з тіста розкочуємо з двох сторін качалкою на столі, присипаному борошном. Коли тісто стане тонким, беремо його на руки і розтягуємо – можна на кулачках, а можна пальцями за краї.
  6. Викладаємо тісто на рушник і робимо виделкою проколи.
  7. Розігріваємо духовку до 250 ° С
  8. Беремо сухий рушник, а зверху викладаємо вологе – сюди ми будемо складати лаваші
  9. На гаряче деко закладаємо лаваш і закриваємо духовку
  10. Через 2 хвилини дістаємо лаваш і складаємо на вологий рушник і змочуємо водою за допомогою пульвелізатора
  11. Закриваємо лаваш з усіх боків вологим рушником і вже через півгодини лаваш стане м’яким.
  12. Проробляємо те ж саме з усім тістом.Готові лаваші потрібно зберігати в пакеті, щоб вони не засохли

ГОТУЄМО З НАМИ
Що загорнути в лаваш: 8 смачних варіацій

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Шоколадна ковбаса: рецепт зі згущеним молоком
Тришаровий пиріг Магічний
Більше шоколаду: ТОП-3 рецепти шоколадного торта
3 рецепти млинців, які виходять з першого разу
Калита
Сирники без борошна та яєць
Домашній маскарпоне зі сметани
Імбирне печиво
Бананові панкейки
Новорічний настрій: 5 оригінальних страв з мандаринами
Найкраще поєднання: 5 рецептів бананово-шоколадних десертів
Любов француженок: 5 рецептів тортів-суфле
Соковиті пироги: ТОП-3 рецепти
Торт Бите скло з бісквітом
Пончики з начинкою із Nutella

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт гранатового браслета с говядиной, рецепт приготовления гранатового браслета с говядиной, как приготовить гранатовый браслет с говядиной, состав гранатового браслета с говядиной, как приготовить гранатовый браслет с говядиной
Гранатовий браслет: 5 варіацій салату
быстрые закуски на новый год 2019, рецепты быстрых закусок на новый год, рецепты быстрых закусок, новогодние быстрые закуски,тарталетки с ананасами и сыром, канапе с брынзой, жареные креветки по чесночным соусом, рулетики из лаваша и крекеры с авокадо и помидорами
Швидкі закуски на Новий рік 2019