Як приготувати паски
Готємо опару
- Молоко ставимо на невеликий вогонь і потроху додаємо півтори склянки борошна. Ретельно перемішуємо і, коли тісто загуснет, відставляємо остигати.
- Розтираємо дріжджі з однією столовою ложкою цукру і як тільки вони стануть рідкими, вливаємо в заварне тісто.
- Перемішуємо масу та ставимо в тепле місце на 1,5 години.
Готуємо тісто
- Відокремлюємо білки від жовтків, до жовтків додаємо цукор і збиваємо блендером.
- Додаємо вершкове масло і розтираємо до однорідної маси.
- Солимо та додаємо ізюм, кардамон, корицю, мускатний горіх і ванільний цукор. Перемішуємо та вливаємо в опару.
- До отриманого тіста додаємо просіяне борошно до тих пір, поки тісто не почне відставати від рук.
- Укладаємо тісто у велику миску та залишаємо підходити на 3 години.
- Змащуємо форми для пасок маргарином і викладаємо піднялося тісто.
- Паски випікаємо в духовці близько 30 хвилин при температурі 210 ° С.
Готові паски спочатку повинні трохи охолонути — тільки так їх можна виймати з форм
Готуємо глазурь
Збиваємо міксером два білка і стакан цукру. Змащуємо глазур’ю верхівки пасок і прикрашаємо кондитерської посипкою.
Читайте також: