Як приготувати тірамісу без випічки: покроковий рецепт
1. Відокремлюємо білки від жовтків. Збиваємо білки в щільну глянсову піну. В кінці збивання додаємо трохи цукрової пудри: вона допоможе «закріпити» піну
2. В окремій великій ємності збиваємо жовтки з цукровою пудрою до білого кольору. Додаємо до жовтково-цукрової суміші маскарпоне і ретельно розмішуємо. Далі поступово додаємо білкову піну: по одній ложці, розмішуємо обережно, щоб не порушити повітряну текстуру крему
3. У широкій ємності змішуємо холодну каву з вином. Щоб десерт не перетворився на кашу, опускаємо на пару секунд кожне печиво в кавову суміш однією його широкою стороною
Вино марсала можна замінити сумішшю 3-4 ст.л. хорошого коньяку, віскі або апельсинового лікеру з 0,5-1 ч.л. амаретто або рідкої мигдальної есенції
4. Викладаємо перший шар савоярді в форму, заливаємо його половиною повітряного крему. Повторюємо процедуру для другого шару десерту
Верхній шар крему можна прикрасити за допомогою кондитерського мішка і насадок
5. Ми залишаємо десерт в холодильнику на 5-6 годин, щоб він повністю просочився, а крем загус. Перед подачею посипаємо тірамісу какао з маленького сита або тертим охолодженим шоколадом
Тірамісу прийнято накладати та їсти ложкою
Читайте також: Романтична вечеря – що приготувати